Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България

...
Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България
Коментари Харесай

Съветниците от МКБСП за България в СОС искат анализ на проблемите със снеговалежа

Общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " упорстват за чуване на управленията на " ЕРМ Запад ", на почистващите компании, на " Топлофикация - София " и на дирекция " Зелени системи " още на идната сесия на СОС на 7 декември. В писмо до кмета Васил Терзиев те упорстват той да ги предложения, с цел да може да отговорят на въпросите, свързани с проблемите в София по време на първия  снеговалеж.
" Основни системи в града срещнаха съществени усложнения в работата си преди седмица при 15-20 см сняг. Подобна конюнктура не е необикновена в края на ноември. Още повече, че метеоролозите предупреждаваха за нея дни по-рано ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков. Той напомни, че улиците стояха непочистане с дни, тук-там към момента има паднали клони, има и проблеми с електроснабдяването и с отоплението.
Съветниците упорстват на чуването да бъде поканено и управлението на " Софийска вода " ЕАД, с цел да рапортува за положението на шахтите и отводнителните системи, поради предстоящите превалявания.
Те желаят кметът Васил Терзиев да се разпореди да бъде направен финансово-икономически разбор на положението на Столична община все още. След дългогодишното ръководство на досегашния кмет Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ наложително следва да бъде направена инспекция на настоящото положение на финансите и осъществяването на капиталовите обекти в Столична община.
" Безспорен факт е неуспехът на досегашното ръководство на ГЕРБ в правенето на реален бюджет, изключително в частта за осъществяване на финансовата стратегия, както по размер, по този начин и във връзка с качеството ", споделя Иван Таков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР