Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България

...
Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България
Коментари Харесай

БСП иска от Терзиев доклад за състоянието на София след ГЕРБ

Общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще изискат от кмета Васил Терзиев да бъде изработен финансово-икономически разбор на положението на Столична община все още. Това съобщи ръководителят на БСП-София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков ден, откакто беше извършена първата експертна среща с представителите на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет.

" След толкоз дълго ръководство на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ би трябвало да проверим какво е положението на Столична община и в каква конюнктура следва да работим ", сподели Иван Таков.

Таков добави, че групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще търси поддръжка от всички политически групи за импортирания преди седмица отчет, с който разпореждат на кмета Васил Терзиев да изготви юридически и финансов разбор и финансово-икономически и софтуерен модел за основаване на общинско дружество " Чистота ".

" Това е един от нашите цели, които декларирахме в предизборната акция и съм удовлетворен, че представителите на ПП-ДБ-СС през вчерашния ден показаха подготвеност да поддържат този наш отчет. Това ни дава вяра, че в действителност можем незабавно да стартираме да работим малко по малко за основаване на такова общинско дружество ", сподели Таков.

Съветниците от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " упорстват час по-скоро да бъде извършена и работна среща с управлението на " Топлофикация - София ".

Иван Таков означи също, че на срещата през вчерашния ден с представителите на ПП-ДБ-СС са открили съществени разлики, свързани с общинската стопанска система и най-много засягащи общинските сдружения и предприятия.

Заместник-председателят на групата на МК " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова добави, че съществуват и някои съществени разминавания по генерални структурни въпроси. " Най-сериозни на този стадий наподобяват те в превоза и пазарите, разяснява тя. От ПП-ДБ-СС считат, да вземем за пример, че всички съществуващи все още сдружения в превоза би трябвало да се съберат на едно място. За нас това демонстрира недоумение на метода, по който действа градският превоз, както и обособените сдружения в него. Виждаме и недоумение за потребността да се усилят трудовите хонорари на заетите в градския превоз, а то е наложително при възходящия дефицит на фрагменти в бранша ", сподели Григорова, представена от партийния пресцентър.

Григорова добави, че за МК " Българска социалистическа партия за България " е извънредно значимо комуналните услуги да се върнат в патримониума на Столична община.

" Донякъде през вчерашния ден срещнахме схващане от страна на ПП-ДБ-СС по този въпрос. Колегите обявиха подготвеност още занапред да стартира построяването на потенциал за ръководство на тези общински услуги. От изявленията им в предизборната акция бях останала с усещането, че те имат доста добър построен екип с чудесни мениджърски умения. Затова в този момент е изненадващо и необичайно за мен изказванието им, че би трябвало занапред да построяват потенциал ", разяснява тя.

За идната експертна среща сред представителите на МК " Българска социалистическа партия за България " и ПП-ДБ-СС Ваня Григорова се надява да има схващане от страна на най-голямата група в СОС по отношение на целите на социалистите.

" Съвсем явно е, че по някои тематики ние имаме доста по-задълбочено схващане на дейностите. Разполагаме с задоволително авторитетни специалисти с опит и сътрудниците би трябвало да се доверят на нашите оферти за решения ", приключи Ваня Григорова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР