Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС, които са мнозинство в

...
Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС, които са мнозинство в
Коментари Харесай

Средствата за подпомагане на семейства за новородени деца в Монтана да се увеличат предлагат общинари от ГЕРБ-СДС

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС, които са болшинство в общинския съвет в Монтана, са подготвили нова разпоредба за подкрепяне на фамилиите с новородени деца, заяви на конференция общинският консултант Станимир Стоев.

Новата разпоредба планува средствата, които се дават на семейство за новородено в общината дете, да се усилят – от 300 лв. за първо дете на 400 лв., и от 500 лв. за второ дете на 600 лв.. За пръв път се планува да бъдат подпомагани и фамилии, които осиновят дете до 10 години. Също за пръв път се планува да бъдат подпомагани и фамилии на студенти, от които най-малко единият родител е от общината и има адресна регистрация по непрекъснат адрес в Монтана най-малко шест месеца.

През предходната година в бюджета на общината за подкрепяне на фамилии с новородени деца са били заделени 60 000 лв., като от тях са изразходвани 37 100 лв.. През тази година плануванаъа сума е същата, като общинските съветници имат подготвеност да предложат нарастване, в случай че средствата се окажат незадоволителни.

„ С смяната на наредбата вършим жест към фамилиите и желаеме да покажем нашето позитивно отношение към тях, “, разгласи Стоев.

Групата на ГЕРБ-СДС е подготвила и нова разпоредба за подпомагането на фамилиите с репродуктивни проблеми по процедурата инвитро. Тя планува средствата, отпускани на едно семейство, да се усилят от 2000 на 2500 лв., заяви още Стоев. Той посочи, че през предходната година за тази процедура общината е изплатила на локални фамилии 26 373 лв..

Двете нови наредби към този момент са пуснати за публично разискване и в комисиите на общинския съвет, чака се те да бъдат признати в края на месец март и да влязат в действие незабавно.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР