Общинските съветници от групата на Демократична България са внесли днес

...
Общинските съветници от групата на Демократична България са внесли днес
Коментари Харесай

Пловдив прави на Варна "неприлично" добро предложение за Пловдивския панаир

Общинските съветници от групата на Демократична България са внесли през днешния ден в план за решение, според който Община Пловдив би могла да придобие 29 % от Международен панаир Пловдив и за първи път да има директно присъединяване с акции в него. Това заяви в профила си във " Facebook " съветникът Веселина Александрова.

Идеята е на Варна да бъдат препоръчани

2 пъти повече дялове от компанията " Пълдин туринвест "

в която локалната администрация в Пловдив е миноритарен съучастник на предприемача Георги Гергов, в сравнение с ще получи като резултат от апорта на 29% от акциите на Пловдивския панаир, които има.

" В общественото пространство Варна пази решението на своя Общински съвет с претекста, че внася своите 29 % от панаира в " Пълдин туринвест " и се лишава от собствеността върху тях, единствено и само с цел да придобие 8.4 % от " Пълдин туринвест ", написа Александрова. Толкова ще получат след апортната вноска по схемата на Гергов. Твърденията са, че от тези 8.4 % Варна ще получава дял, с който да си " оправи Дупката " - терен в центъра на града ".

 С общителното подпомагане на ГЕРБ Георги Гергов получи цялостен надзор върху Пловдивския панаир (допълнена) С общителното подпомагане на ГЕРБ Георги Гергов получи цялостен надзор върху Пловдивския панаир (допълнена)

В поста си Веселина Александрова напомня, че Община Пловдив има 25 % от " Пълдин Туринвест ". В плана за решение което тя и сътрудниците й от " Демократична България " са внесли се планува Пловдив да предложи на

Варна да се откаже от договорката с Гергов

и да получи два пъти повече акции (16 %), в сравнение с ще получи от схемата на Георги Гергов с апорта. В подмяна Варна би трябвало да даде не на Гергов, а на Пловдив своите 29 % от Панаира.

" Предлагаме елементарна подмяна, написа още Александрова - Пловдив дава на Варна 16 % от Пълдин Туринвест, а Варна дава на Пловдив 29 % от Панаира. Ако се реализира единодушие по нашето предложение, Варна ще получи двойно повече акции в мечтаното сдружение, а Пловдив ще получи за първи път директна благосъстоятелност върху акции от Панаира - 29 % и ще продължи да има акции и от Пълдин Туринвест.
Така печелят и двете общини ".

В последните дни на август 2021 година предприемачът Георги Гергов изпрати до кмета на Варна Иван Портних (ГЕРБ)

писмо от 180 страници

с което го осведоми, че " след пандемията от COVID-19 всички мероприятия от календара на " Международен панаир Пловдив " АД за 2020 година са анулирани, като не се чака провеждането им и през 2021 година Според Гергов Дейността на панаира била затруднена и от възходящия дял на интернет услугите, глобализацията и намаляването на панаирите и ревютата като цяло в международен мащаб, което било трайна наклонност през последните години.

Как Варна заплати 43 млн. лева на Георги Гергов за 3 дка " дупка " в центъра на града -, и.

В същото време в текста на писмото си Георги Гергов твърдеше, че " заради разнообразието от активи, които има, " Пълдин инвест " е сдружение, което има разнообразни благоприятни условия за развиване, вложения и бизнес, включително и посредством другите дъщерни сдружения, които не са мощно подвластни от рецесията с ковид в България и в света ".

Цитирайки буквално този и други сходни причини на Георги Гергов, кметът на Варна Иван Портних изпрати на Ообщинския съвет във Варна докладна бележка, с която го подкани " да прегледа опцията община Варна да апортира акциите си от " Международен панаир Пловдив " АД в капиталовото сдружение " Пълдин туринвест " АД ".

 Къщички за птици, опери и катедрали - Пловдивският панаир в огледалния свят на Борисов Къщички за птици, опери и катедрали - Пловдивският панаир в огледалния свят на Борисов

Според Иван Портних по този метод, без да прави спомагателни разноски, община Варна щяла да бъде акционер " в по-голямо и несъмнено сдружение с благоприятни условия за разнообразна активност, включително и за дял ".

След днешното предложение на съветниците от " Демократична България " в Пловдив по логиката на Портних Варна би могла да получава два пъти по-голям дял от " по-голямото и несъмнено сдружение " " Пълдин туринвест ". До момента обаче той не е коментирал тази концепция. Реакция няма и от ръководителя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов (ГЕРБ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР