Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан поискаха оставката на председателя

...
Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан поискаха оставката на председателя
Коментари Харесай

ГЕРБ – Чирпан поиска оставката на председателя на Общинския съвет в града

Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан желаеха оставката на ръководителя на Общинския съвет в града Даниела Драгийска. Декларацията прочете ръководителя на групата и ръководител на партията в Чирпан Христо Стефанов, при започване на изключителна съвещание на Общинския съвет.

„ През последните месеци ставаме очевидци на невиждано тъпчене на Правилника за работа на Общинския съвет в Чирпан, целящo цялостното обезличаване и неглижиране на работата на локалния парламент, както и на налагане на властническо ръководство, напомнящо един различен интервал в българската история “ –заяви Христо Стефанов. Той уточни, че мотивът, който е препълнен чашата на търпението им е потреблението на всевъзможни процедурни хватки, с цел да се попречва разглеждането на точки в дневния ред, импортирани от политически сили, разнообразни от ръководещите от Българска социалистическа партия. Липса на планове за решения, липса на съвещания на Общинския съвет, осъществяване на „ кухи “ сесии, чиито дневен ред е неплатежоспособен, липса на съответни отговори на заложени към администрацията въпроси, са единствено част от наложения модел на работа. В декларацията се споделя, че директна отговорност за всичко това носи ръководителят Даниела Драгийска, която не се оправя със отговорностите си.

Общинските съветници приканиха Драгийска да подаде оставка, в противоположен случай ще внесат предложение за предварително преустановяване на пълномощията на ръководителя на Общинския съвет, съгласно наредбите на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и Правилника за активността на Общинския съвет.

Проблемите в работата на Общинския съвет са и директна последица от ръководството на Общината, от страна на кмета Кичка Петкова и ръководещите от Българска социалистическа партия, които скрити зад видимо успокоение и отпадналост, унищожават Чирпан, безапелационни са общинските съветници от ГЕРБ.

„ Опитите за вменяване на виновност на останалите политически сили, по отношение на неналичието на точки за образуване на дневен ред за работа на Общинския съвет, наподобяват смешни и жалки. Те са опит за прекачване на отговорността, която носят кметът, нейният екип и представителите на Българска социалистическа партия в Общинския съвет “ – добави Христо Стефанов. В декларацията се споделя още, че кметът е оня, който е определен, с цел да извърши авансово заложена стратегия за ръководство, за което се носи социална и политическа отговорност. Друг е въпросът, че в нарушаване на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация кметът на Чирпан в никакъв случай не е представял Програма за ръководство, както и доклад за осъществяването ѝ по години.

„ Отлагането на сесии на Общинския съвет и на предложенията направени от нас, няма да ни накарат да замълчим, даже тъкмо противоположното “, безапелационни са от групата на ГЕРБ в Общинския съвет. През идващите седмици и месеци те ще показват пред Общинския съвет и всички чирпанлии данни за безобразията в ръководството на Общината, като всичко ще бъде подкрепено с неоспорими документи и обстоятелства.

След прочитането на декларацията не последва никаква реакция нито от общински съветници от други политически сили, нито от самия ръководител на Общинския съвет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР