Общинските съветници от ГЕРБ и НПО-та ще следят дали кметът

...
Общинските съветници от ГЕРБ и НПО-та ще следят дали кметът
Коментари Харесай

Иван Портних: Ще бъде ли спрян скандален проект в Карантината?

Общинските съветници от ГЕРБ и НПО-та ще наблюдават дали кметът на ПП/ДБ ще подпише безумното строителство в горски терен от 70 дка. Публикуваме позицията на Портних, изпратена от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна (без редакторска намеса):

Разработен е Подробен устройствен план на жилищно строителство на терен от 70 000 кв. м в гора и от двете страни на дерето на " Аспарухово “, като се чака единствено подписът на новия кмет, с цел да започва.

Разбирате ли какъв брой неуместен е този план при още живия спомен за ужаса от огромното злополучие след проливните дъждове в квартала през 2014 година Това сигнализира пред публицисти в местността " Карантината “ Иван Портних, някогашен кмет на Варна и сегашен общински консултант, дружно с Биляна Раева и Юлиян Станев от групата на ГЕРБ.

Той сподели терена, към момента част от горския фонд, който ще бъде изсечен, с цел да се вдигне следващата бетонова кула. Такава инвестиция край морето носи облага над 140 млн. лв.. Проектът е на предприемача Ангел Дерменджиев, който на последните локални избори с неговата листа на Политическа партия " Земеделски съюз " Ал. Стамболийски “, която провежда и поддържа, получи близо 10 000 гласа.

Не знам земеделската партия, при цялото ми почитание към нея, някъде има ли гласове, само че във Варна има 10 000 гласа, колкото беше разликата в изборния резултат на финала “, разяснява Портних. Той съобщи, че по време неговото ръководство е спрял скандалния план и изрично е отказал да го подпише.

" Виждаме че при такива големи облаги кмет, който се пробва да лимитира такива безумни строителства в последна сметка провокира съответна реакция, по тази причина бизнес субектите вземат участие в изборите, както се случи, и си избират кмет и болшинство в Общински съвет. Аз отхвърлих да подпиша този план, приканвам новия кмет също да го спре, а не да извършва вероятно собствен избирателен ангажимент към тези, които го направиха кмет “, сподели Портних.

Проектът на Дерменджиев е вкаран в ЕСУТ от някогашния основен проектант Виктор Бузев, като това е една от аргументите за отстраняването му от служба. Началото на първия стадий зависи в този момент единствено от подписа от новия кмет на Варна.

Групата на общинските съветници от ГЕРБ, както и цивилен организации в кв. " Аспарухово “ ще наблюдават под лупа какво ще се случи, увери Портних, който беше предизвестил, че икономическите субекти, вложили в акцията на ПП/ДБ ще чакат възвръщаемост на парите си от новата общинска администрация. Сред тях са и директно обвързваните компании с презастрояването на града от Алтернативата на жителите, с които ПП/ДБ и Възраждане, които колкото и идейно да се отхвърлят, се прегърнаха и си избраха ръководител на Общински съвет. на сн. Горският терен зад паметника е очакван за плана “Дерменджиев ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР