Общинските съветници от Демократична България-Варна са внесли предложение до председателя

...
Общинските съветници от Демократична България-Варна са внесли предложение до председателя
Коментари Харесай

ДБ иска Общински съвет Варна да отмени апорта на акциите на Пловдивския панаир

Общинските съветници от Демократична България-Варна са внесли предложение до ръководителя на Общински съвет-Варна да се анулира решението за апорта на акциите на „ Международен панаир Пловдив “ АД

Това стана ясно през днешния ден на конференция, в която взеха присъединяване юристката и общински консултант Мария Ангелова, сътрудниците й от ОбС-Варна Николай Капитанов и Емил Бояджиев и някогашният зам.-областен шеф Павел Попов.

Според тях вземането на решение за прекачване на акциите е станало при ненапълно изясняване на всички относими обстоятелства и условия.

Мотивите, взети поради от Общински съвет, се съдържат в предлагането от Председателя на Съвета на шефовете в „ Пълдин Туринвест “ АД.

По съществото си те са, че за Община Варна е по-добре вместо да е акционер в „ Международен панаир Пловдив “ АД с 29 %, да е акционер в „ Пълдин Туринвест “ АД с 8.4 %, тъй като Пълдин Туринвест има доста парцели и благоприятни условия общината да получава дял, а тази опция в Международен панаир Пловдив е по-малка.

Според съветниците от Демократична България Общински съвет Варна не е получил информация и не е анализирал действителното положение на имотната обезпеченост на Пълдин Туринвест, поради обстоятелството, че с по-голямата част от парцелите сдружението към този момент се е разпоредило - апортирани в други сдружения, дарени, продадени. Общински съвет Варна не е получил информация и не е анализирал опцията за приемане на дивиденти в сдружението, в което желае да стане акционер, нито дали в миналото са разпределяни дивиденти и съществува ли такава опция при съществуването на сериозен размер на непокрита загуба.

Възможност да се преразгледа решението на Общинския съвет Мария Ангелова вижда в решението на Върховен административен съд, което го обезсилва заради неспазване на процедурата.

Това отваря опция да се преразгледа напълно решението.

„ Смятаме, че господин Гергов получи задоволително доста дарения под формата на 43 млн. за великата дупка “, сподели Мария Ангелова.
Съветниците от Демократична България считат, че освен това състояние следва решението да бъде анулирано и ръководителят на Общинския съвет да свика сесия, с цел да се прегледа проблема.

Николай Капитанов съобщи, че макар че сега общинският съвет играе ролята на влажен щемпел на кмета и се събира, особено с цел да взема подготвени решения, разчита на съвестта на сътрудниците си от локалния парламент при преразглеждането му. Според него общинският съвет с изключение на финансови, ще има и имиджови загуби, в случай че не направи това.

„ Ако бъде признато препоръчаното от нас решение, това ще ревизира дали съществуват условия за едно ново болшинство “ сподели Павел Попов
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР