Общинските съветници от БСП в морската столица ще настояват кметът

...
Общинските съветници от БСП в морската столица ще настояват кметът
Коментари Харесай

БСП във Варна иска оставките на кмета и председателя на ОбС заради медици без заплати и болница без ток

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в морската столица ще упорстват кметът Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов да си подадат оставките, в случай че на идната общинска сесия на следващия ден не предложат работещо решение за бъдещето на Белодробната болница във Варна.

Това обявиха на конференция през днешния ден общинският консултант от Българска социалистическа партия и ръководител на непрекъснатата комисия по опазване на здравето проф. д-р Анелия Клисарова и ръководителят на градската организация на левицата Павел Раличков.

„ Казусът не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. Той е години! И през всичките тези години общината и страната си трансферират топката. Но през днешния ден това, което се случва с тубдиспансера, съгласно нас от Българска социалистическа партия, е цялостен парадокс! “, зави Раличков. Според него е цинично към този момент 10 месеца работещите в здравното заведение 30 души да не са получавали заплати и още повече в този момент – дни преди най-светлите празници да бъдат оставени без пари. Още по-абсурдно, съгласно градския водач, е да се изпишат за домашно лекуване неоздравелите 12 лежащо заболели.

Проблемът с варненската Белодробна болница е следващото доказателство в поддръжка на идеята на Българска социалистическа партия, за която се борим от години, а точно – да бъде отстранен статутът на търговски сдружения на всички общински и държавни лечебни заведения. „ Здравето не е стока! Не може оправданието за протичащото се да е в това, че болничното заведение имала доста малко пациенти и тя не може да се самоиздържа. Ами не й е това работата на болница – да се самоиздържа. Има браншове, от които не трябва да се търси облага и опазването на здравето е едно от тях! “, съобщи проф. Клисарова. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия ще упорства въпросът с Белодробната болница да бъде дефинитивно решен на постоянната сесия на Оценка за съвместимост на следващия ден.

Съветниците от левицата ще упорстват да бъдат изплатени заплатите на чиновниците, както и да бъдат погасени отговорностите на болничното заведение към доставчиците на електрическа услуга.

„ И в случай че на следващия ден не се стигне до решение на тези проблеми, ние от Българска социалистическа партия ще желаяме оставките на кмета на община Варна господин Иван Портних и тази на ръководителя на Общинския съвет на Варна – господин Тодор Балабанов с един единствен и явен претекст – невъзможността или нежеланието да се откри решение на този въпрос към този момент повече от 5 години! “, сподели в умозаключение проф. доктор Анелия Клисарова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР