Общинските съветници от БСП в морската столица ще настояват кметът

...
Общинските съветници от БСП в морската столица ще настояват кметът
Коментари Харесай

БСП-Варна иска оставките на кмета и председателя на ОбС заради медици без заплати и болница без ток

„ Общинските съветници от Българска социалистическа партия в морската столица ще упорстват кметът Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов да си подадат оставките, в случай че на идната общинска сесия на следващия ден не предложат работещо решение за бъдещето на Белодробната болница във Варна. “

Това обявиха на конференция през днешния ден общинският консултант от Българска социалистическа партия и ръководител на непрекъснатата комисия по опазване на здравето проф. доктор Анелия Клисарова и ръководителят на градската организация на левицата Павел Раличков.

„ Казусът не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. Той е години! И през всичките тези години общината и страната си трансферират топката. Но през днешния ден това, което се случва с тубдиспансера, съгласно нас от Българска социалистическа партия, е цялостен парадокс! “, зави Раличков. Според него е цинично към този момент 10 месеца работещите в здравното заведение 30 души да не са получавали заплати и още повече в този момент – дни преди най-светлите празници да бъдат оставени без пари. Още по-абсурдно, съгласно градския водач, е да се изпишат за домашно лекуване неоздравелите 12 лежащо заболели.

Проблемът с варненската Белодробна болница е следващото доказателство в поддръжка на идеята на Българска социалистическа партия, за която се борим от години, а точно – да бъде отстранен статутът на търговски сдружения на всички общински и държавни лечебни заведения. „ Здравето не е стока! Не може оправданието за протичащото се да е в това, че болничното заведение имала доста малко пациенти и тя не може да се самоиздържа. Ами не й е това работата на болница - да се самоиздържа. Има браншове, от които не трябва да се търси облага и опазването на здравето е едно от тях! “, съобщи проф. Клисарова. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия ще упорства въпросът с Белодробната болница да бъде дефинитивно решен на постоянната сесия на Оценка за съвместимост на следващия ден.
Съветниците от левицата ще упорстват да бъдат изплатени заплатите на чиновниците, както и да бъдат погасени отговорностите на болничното заведение към доставчиците на електрическа услуга.

„ И в случай че на следващия ден не се стигне до решение на тези проблеми, ние от Българска социалистическа партия ще желаяме оставките на кмета на община Варна господин Иван Портних и тази на ръководителя на Общинския съвет на Варна – господин Тодор Балабанов с един единствен и явен претекст - невъзможността или нежеланието да се откри решение на този въпрос към този момент повече от 5 години! “, сподели в умозаключение проф. доктор Анелия Клисарова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР