Общинските съветници одобриха удължаване на пешеходната зона по бул. "Витоша"

...
Общинските съветници одобриха удължаване на пешеходната зона по бул. "Витоша"
Коментари Харесай

Две нови пешеходни зони в центъра на София

Общинските съветници утвърдиха удължение на пешеходната зона по бул. "Витоша " до "Света Неделя " - в сектора сред ул. "Алабин " и бул. "Ал. Стамболийски ".

Площад "Света Неделя " ще бъде напълно реконструиран след конкурс.

Новата пешеходна зона ще промени придвижването в региона, посоката му по ул. "Позитано " - сред улиците "Лавеле " и Леге ", ще бъде обърната.

На Софийски градски съд ще бъдат обезпечени 10 паркоместа, както и 3 на банка в региона, с цел да се освободи бул. "Витоша " от паркирани коли до "Ал. Стамболийски ".

Трамваите в региона няма да се стопират.

Проектът за пл. ”Св. Неделя” >>>

Столичният общински съвет утвърди още една пешеходна зона - на ул. "Георг Вашингтон " - сред ул. "Пиротска " и ул. "Трапезица ".

Въвежда се и ограничаване на скоростта до 30 км/час в историческия център на София. Предложението за по този начин нареченото "успокоено придвижване " бе признато още преди седмица от комисията по превоз. Докладът за обособяването на „ успокоена зона “ ще важи за карето сред ул. „ Алабин “, бул. „ Хр. Ботев “, бул. „ В. Левски “, бул. „ Цар Освободите “ и ул. „ Леге “.

Ограничението няма да визира самите булеварди към историческите улици. В същите прави ще бъдат построени и велоалеи, както и на булевардите "Овча купел " и "Монтевидео ".

Одобрените предложенията са на зам.-кмета по превоза Евгени Крусев. Той бе съществено подложен на критика от опозицията поради късите отчети, с които го обоснова, и неналичието на причини и разбори към тях, съобщи "Дневник ".

Според съветниците предложенията са недомислени и реализирането им ще докара до съществени тапи по вътрешните квартални улици, да вземем за пример по "Цар Самуил " и "Княз Борис I ", които се чака да поемат трафика след затварянето на сектора от бул. "Витоша ".

Съветникът от "Реформаторския блок " Борислав Бориславов (СДС) даже предложи Крусев да бъде изпратен на курс по какъв начин се пишат отчети.

Зам.-кметът отговори, че в региона има две линии на метрото, два подземни паркинга и пет трамвайни линии. Въвеждането на пешеходната зона по "Георг Вашингтон " той обоснова с обстоятелството, че по този начин щял да се обезпечи добър и елементарен подстъп към Западната врата на Сердика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР