Общинските съветници одобриха предложението на кмета Тодор Попов за теглене

...
Общинските съветници одобриха предложението на кмета Тодор Попов за теглене
Коментари Харесай

Съветниците одобриха новия заем от 2 млн. лв.

Общинските съветници утвърдиха предлагането на кмета Тодор Попов за изтегляне на нов дълготраен заем от 2 млн. лв.. Искането получи поддръжката на 29 старейшини, 6 бяха срещу, трима се въздържаха. 

Сумата ще се употребява за погасяване на остарели отговорности на общината от невнасяни отчисления по Закона за ръководство на отпадъците. С годините се е натрупал дълг от 7,8 млн. лв., като от тях са платени към 800 000 лв.. За половината от тях има публикуван акт за държавно взимане, доказан от Върховен административен съд, изпратена е и покана за непринудено осъществяване. Целта е да са избегне наложително събиране, като желанията са остатъкът да бъде разсрочен. 

Гласувано беше и присъединяване на кмета Тодор Попов като представител на общината в идното на 6 юни общо заседание на акционерите на „ Тролейбусен превоз “ АД. Стана ясно, че сдружението регистрира още по-големи загуби за 2017 година - 96 000 лв., при 66 000 лв. за 2016-а. Това се дължи на понижение в приходите, най-осезаемо - от спада в продажби на билети. 

Точката от дневния ред провокира разногласия, като най-обсъждан беше въпросът с вземанията на компанията, които са в размер на 141 292 лв.. Част от тях са неплатени от общината 25 000 лв. за прилагане на вишка през 2016 година. Наемът за вишката за 2017-а пък е за 95 000 лв.. В сумата са включени и разноските за прилагане на бордови камиони при транспортиране на боклуци от озеленяването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР