Общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внасят

...
Общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внасят
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС в СОС внасят искане за извънредна сесия - заради тежкия трафик в София

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внасят искане за изключителна сесия на съвета идващия четвъртък, на която да бъде изслушан кметът поради тежкия трафик в София, „ кошмарните тапи “, за проблемите с обслужването на града и с пътната сигурност, заяви на брифинг ръководителят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС. Събрани са нужните 21 подписа за привикване на съвещанието.

Ако оприличим пътищата на кръвоносната система на този град, сме в „ прединфарктно положение “, посочи той. Съветниците от ГЕРБ-СДС желаят да схванат също какви ограничения ще бъдат подхванати. Столичната община изпадна в смешната обстановка Агенция „ Пътна инфраструктура “ да предлага план за облекчение трафика на детелината на бул. „ България “ в кв. „ Бояна “, добави още Хекимян.

Той напомни, че краткотрайно изпълняващата длъжността основен проектант на София Богдана Панайотова е дала обещание, че на 15 септември детелината ще бъде пусната. Там се прави краткотраен ремонт, занапред следва главен, тапата е огромна, уточни Хекимян.

От групата на ГЕРБ-СДС желаят кметът Терзиев да показа и проекта, по който ще бъдат осъществени ремонтите в есенно-зимния сезон.

На доста места в града пътните маркировки са извънредно занемарени, което е обвързвано с пътната сигурност, изясни общинският консултант Димитър Вучев. Затова част от въпросите към кмета са в тази връзка. „ Софинвест “ е сдружението, натоварено със задачата да провежда целия развой, през лятото изтекоха контракти, въпросът беше за какво не бяха възобновени, изясни той. Затова от ГЕРБ-СДС ще питат какво се случва с това възлагане на „ Софинвест “, има ли придвижване по проблема, съобщи Българска телеграфна агенция.

Споразумението на кмета със синдикалните организации за два пъти по 15 % нарастване на заплатите в бранш „ Транспорт “, също е във фокуса на общинските съветници от ГЕРБ-СДС Вучев припомни, че първото нарастване е изплатено, въпросът е какво става с второто, както и с обещаната бонусна система, има ли написана идея за нея. Над 600 млн.лв стоят по наша информация по сметките на Столичната община, по тази причина оправданията, по думите на Вучев, че няма 3 - 3,5 млн.лв. за бонусна система изглеждали несериозно. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР