Общинските лечебни заведения в Пловдив успяват да удържат засилващия се

...
Общинските лечебни заведения в Пловдив успяват да удържат засилващия се
Коментари Харесай

Кметът: Ваксинирайте се! Втора градска се препълни от болни ...

Общинските лечебни заведения в Пловдив съумяват да удържат засилващия се напън върху здравната система у нас. Те разполагат с задоволително кревати и условия за лекуване. Това стана ясно по време на работна среща на кмета Здравко Димитров с шефа на Дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов във връзка епидемиологична конюнктура и готовността на лечебните заведения. За да не се стига до претоварване на здравната система обаче, кметът Здравко Димитров насочи зов към пловдивчани да вземат участие интензивно във имунизационния развой и да съблюдават прецизно ограниченията. По думите му, това бил единственият метод за справяне със обстановката.

Най-много свободни кревати има в МБАЛ „ Св. Мина “. Там от 60 планувани места за коронавирус заболели 32 са свободни. Почти няма свободни кревати обаче в МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ - от общо 53 кревати единствено 5 не са заети. И двете лечебни заведения са обезпечени с нужната техника и консумативи. С задоволително кревати разполагат огромните държавни, академични и частни лечебни заведения в града.

Освен това от общината разкриха и четири групи в дежурни общински детски градини и една яслена за децата на медици. Всички те се намират покрай огромните лечебни заведения за облекчение на чиновниците в лечебните заведения. В регион „ Централен “ е избрана ДГ „ Зора “, в „ Западен “ - ДГ „ Рая “, в „ Северен “ - ДГ „ Захарно петле “, в „ Южен “ - ДГ „ Албена “. Яслена група е разкрита към ДГ „ Зора “.

От Дирекция ”Здравеопазване “ припомнят, че в 8 общински лечебни заведения има открити имунизационни кабинети, в които искащите могат да си слагат ваксина против коронавирус. Те се намират в ДКЦ 1, 2, 5 и 7, Медицински център VI, някогашния Спортен диспансер, МБАЛ „ Св. Мина “ и МБАЛ „ Св. Пантелеймон “. Продължава работата и на мобилните имунизационни екипи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР