Общинските детски ясли и градини във Варна са в готовност

...
Общинските детски ясли и градини във Варна са в готовност
Коментари Харесай

Общинските детски ясли и градини във Варна в готовност за отваряне в понеделник

 Общинските детски ясли и градини във Варна са в подготвеност да отворят и да одобряват деца още в понеделник - 14.12.2020 година, в случай че има нова заповед на министъра.

Според настоящата сега, те остават затворени до 21.12.2020 година, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна.

Директорите правят известяван на родителите и изследват броя деца, които ще посещават градини от понеделник, с цел да се даде поръчка за храна през новата седмица. Изготвят се графици за работа на личния състав по групи, приключват се отпуските, там където е належащо.

Сградите ще бъдат готови за работа при зимни условия. От дирекцията обръщат внимание, че родители, които до четвъртък (10.12.2020 г.) заявят предпочитание за посещаване на детска градина на 14 ноември, само че детето не се яви на този ден, ще би трябвало да заплатят хранодена.

Постъпването на децата се прави посредством подписана от родителите декларация, че малчуганите не са били в контакт със заразно заболели. След отварянето на всички ясли и градини децата на медиците от първа линия за битка с ковид, които сега са настанени в ДГ№17 " Д- р П. Берон “, ще се върнат в градините, които са посещавали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР