Общинските болници ще заведат дело за възстановяване на надлимитната дейност,

...
Общинските болници ще заведат дело за възстановяване на надлимитната дейност,
Коментари Харесай

Общинските болници съдят НЗОК


Общинските лечебни заведения ще заведат дело за възобновяване на надлимитната активност, която не беше изплатена през 2015 година

Това стана ясно от думите на ръководителя на Националното съдружие на общинските лечебни заведения доктор Неделчо Тотев.

НЗОК и общинските лечебни заведения разискват медицински стандарти и клинични пътеки.

Решението на Върховния административен съд да анулира лимитите наложени от НЗОК преди две години е измежду основанията за исковете на общинските лечебни заведения.

"След като ни дадоха отговор, че няма настройка да бъдат изплатени непринудено, за да се спестят и адвокатски възнаграждения, и другите лихви, които се дължат за просрочие, огромна част, включително и моята болница, просто тръгваме, тъй като тия общински препоръки, първо, се интересуват какво се случва, отидохте ли да си желаете парите ", съобщи доктор Тотев.

Той сподели още, че искайки си парите от общините, лечебните заведения получавали отговор "вие си съберете вземанията, тогава се обадете ".

Един от диспансерите в Шумен бил пуснал делото за 150 хиляди против Касата за неизплатена надлимитна активност за 2015 година, изясни Неделчо Тотев. /fakti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР