Общинските болници са били излъгани относно допълнителното финансиране за увеличение

...
Общинските болници са били излъгани относно допълнителното финансиране за увеличение
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Общинските болници са били излъгани с финансирането

Общинските лечебни заведения са били излъгани по отношение на спомагателното финансиране за нарастване на заплатите на медиците. Това написа във Facebook профила си проф. Костадин Ангелов , ръководител на парламентарната здравна комисия.

„ УС на Сдружение на общинските лечебни заведения в България ми алармираха, че текстовете в НРД дават право на всички лечебни заведения на спомагателни финансови средства, с които да усилят заплатите на медиците. Затова и сътрудниците упорстват методиката да се промени “, написа той.

В „ Защо, господин министър? “ той още веднъж прикани хората по Южното Черноморие да не пият вода от чешмите

Посочва, че незабавно се е свързал с ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров и управлението на НЗОК. „ Постигнахме консенсус, че методиката би трябвало да се промени, тъй че общинските лечебни заведения да получат спомагателни финансови средства, с цел да могат да усилят главните заплати на медиците си “, разясни проф. Ангелов.

Припомня, че такава е била волята на депутатите и това са дали своят вот те в Народното събрание, когато са променяли Закона за здравното обезпечаване.

Тагарев е изискал инспекция за какво във Facebook страницата на „ Пирогов “ е оповестен пост на здравна сестра за случая с Мустафа Емин

„ Благодаря за сигнала на сътрудниците от Сдружението на общинските лечебни заведения. Благодаря на доктор Маджаров и на НЗОК за бързото решение “, написа още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР