Общински терен от 14,6 дка да бъде предоставен на Спортен

...
Общински терен от 14,6 дка да бъде предоставен на Спортен
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Фандъкова дава на Дани Боримиров още 15 дка да си строи спортна база

Общински терен от 14,6 дка да бъде възложен на " Спортен клуб Витоша спорт 2015 " - представляван от иконата на Левски Даниел Боримиров, за създаване на спортна база, предлага кметът Йорданка Фандъкова. Решението би трябвало да бъде гласувано на сесията на Столичния общински съвет на следващия ден.

Това е и първото предложение по изменената Наредба за ръководство и предписание с общински спортни обекти и като бъде утвърдено ще бъде първият състезателен обект посредством публично-частно партньорство. С текстове в нея, признати през юли предходната година бяха разширени опциите за създаване на подобен вид обекти в София и даването на общински терени за период до 30 години. Инициатор на тези промени в наредбата бе ръководителят на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ, който тогава ръководеше финансовата комисия на съвета.

 Проектът за спортна зала, която ще строи Боримиров, визуализация.

По новата скица общината дава право на градеж и прилагане за 25 години на празен терен с повърхност 14,69 дка в жк. " Люлин 6 " на съдружие " Спортен клуб Витоша спорт 2015 ", представлявана от някогашния футболист Боримиров. В момента той е и член на Управителния съвет на ФК " Левски ".

Теренът се намира в празното пространство сред хипермаркет на комерсиална верига и частна поликлиника на бул. " Джавахарлал Неру " и там сега има паркинги. В последните години на социализма на това място е било планувано създаване на спортна зала и по тази причина в този момент, с изключение на стадиони, ще може да се строи и покрита зала.

Срещу това общината ще получи 269 хиляди лв., а някогашният футболист на Левски ще построи състезателен комплекс с футболни стадиони. Съоръженията ще могат да се употребяват против възнаграждение, само че Фандъкова желае те да могат да се употребяват и гратис от жителите в избрани часове в границите на 16 часа седмично. Това условие беше залегнало в изискванията на състезанието за терена в " Люлин ", извършен през декември. На него се явява само " Спортен клуб Витоша спорт 2015 " и го печели.

Теренът е сред хипермаркет на комерсиална верига и частна поликлиника на бул. " Джавахарлал Неру " в " Люлин 6 ".

За създаване на сходен състезателен обект, само че в кв. " Бояна ", предходната година Боримиров получи позволение от Фандъкова да употребява кварталния стадион, отново за 25 години. Тогава поданици на Бояна проведоха митинги против застрояването на стадиона и общината се принуди да приключи контракта за публично-частно партньорство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР