Общински служители, граждани и медици се включиха в демонстрационно обучение

...
Общински служители, граждани и медици се включиха в демонстрационно обучение
Коментари Харесай

Демонстрационно обучение по пожарна безопасност се проведе в Девня

 Общински чиновници, жители и медици се включиха в демонстрационно образование по пожарна сигурност в Девня. Мероприятието се състоя през днешния ден от 13 часа в двора на постройката, в която се обитават Домашният обществен патронаж, МБАЛ Девня и ДКЦ 1 в квартал " Река Девня “. Служители на Районната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията разясняваха на всички, искащи да вземат участие, по какъв начин се борави с пожарогасител и какво би трябвало да е държанието при вероятно пораждане на случай. В акцията се включиха и участници в доброволното формирование по гражданска отбрана към Общината. Доброволците бяха готови с екипировка и техника. Те демонстрираха гасене на пожар от разстояние със профилиран автомобил, както и потушаване на пламъци в сухи треви.  

" Благодаря на Службата по пожарна сигурност за тяхната работа. Разчитаме на Вас и отсега нататък! Правим тези образования годишно, тъй като в тази ситуация опресняването на знанията за това по какъв начин се борави с пожарогасители, по какъв начин се реагира при избрани обстановки, е доста значимо. Избрахме да създадем демонстрацията точно в двора пред Социалния патронаж, тъкмо, тъй като неотдавна се наложи да се реагира оптимално бързо и съответно за отбягване на повреда. Важна е своевременната реакция и оптимално да се заобикаля суматохата. Тя е най-лошият зложелател във всяко отношение. Още повече, че и в всекидневието, без значение дали сме на работа или вкъщи, никой, по никакъв мотив не би трябвало да изключва една такава обстановка за пожар. Затова мисля, че не е безсмислено да се организират сходни мероприятия и всеки един от нас да бъде оптимално информиран “, сподели по време на учението кметът на Девня Свилен Шитов. 

Водещ на събитието беше началникът на Районната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията гл. инсп. Николай Георгиев. Той изясни пред присъстващите механизмите за деяние при възникването на случай. 

С по  жарно-техническото занимание през днешния ден беше подложен формален завършек на Седмицата на пожарната сигурност, която тази година се организира от 14 до 18 септември.

Малко по-рано денем водосвет за здраве и сполучлива безаварийна работа, беше отслужен пред постройката на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Девня. Поводът е професионалният празник на огнеборците, както и обичайна Седмица на пожарната сигурност.  

Йеромонах Никифор от храма " Св. Св. Кирил и Методий “ в квартал " Повеляново “ и енорийският духовник отец Марин насочиха молебствия за богатството на всички чиновници в звеното, ръководено от гл.инсп. Николай Георгиев и неговия заместител инсп. Йордан Неделчев. Свещениците се помолиха за здравето на огнеборците, за техните домове и фамилии, като поръсиха алегорично със светена вода част от наличната техника и съществени пространства в постройката, в която се обитава Районната работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР