Общински съветници от “ в София и кметът на район

...
Общински съветници от “ в София и кметът на район
Коментари Харесай

“Демократична България” подкрепя затварянето на депата за отпадъци във „Враждебна“ и “Долни Богров”

Общински съветници от “ ” в София и кметът на регион “Слатина ” Георги Илиев поддържаха настояванията за затваряне на в квартал “Враждебна ” и депото за битови боклуци „ Долни Богров “.

Общинският консултант Симеон Ставрев и Георги Илиев участваха на четвъртия митинг на жители от регион “Кремиковци ”. Хората упорстват да бъде затворено депото във “Враждебна ” и да бъдат изчистени терените на депото от всички останали боклуци с изключение на строителните - пластмаси, строителна химия, стериопори, опаковки и други Депото се стопанисва от “Софинвест ” ЕООД, което е сдружение със 100% общинска благосъстоятелност на Столична община, т.е. под контрола на столичния кмет.

Депото “Долни Богров “ от дълго време трябваше да бъде затворено и на негово място да има парк, само че с решение на кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кмета по екология госпожа Билева животът му се предлага да бъде продължен с още 10 години.
 Прокуратурата сезира Личев и Фандъкова за депото за боклуци „ Враждебна “ Прокуратурата сезира Личев и Фандъкова за депото за боклуци „ Враждебна “
Върховна административна прокуратура сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета на София да осъществят надзор на дей...

“Всичко това можеше да бъде избегнато, в случай че системата за събиране отпадъците работеше вярно. Вместо да се строят цех за сепариране за 300 млн. лева и цех за изгаряне за 350 млн. лева, Столична община можеше да вкара действително разделно събиране на боклука. И вместо 650 млн. лева в фабрики, които да замърсяват въздуха на София, депата към този момент щяха да бъдат затворени ”, съобщи Симеон Ставрев.

Кметът на регион „ Слатина “ Георги Илиев и членът на ИС на „ Да, България “ с сектор “Екология “ Емил Георгиев дефинираха ръководството на отпадъците като най-големия неуспех на ръководството на София от ГЕРБ.

“Системата просто не работи и то при към този момент вложени стотици милиони. Заводът за боклуци произвежда… боклуци, които се изхвърлят в сметища, които от дълго време трябваше да са затворени ”, съобщи Георги Илиев.

“През 2012 година им споделили на хората „ След три години всичко ще е завършило. Всичко ще е заровено, от горната страна ще има парк, пейки, дръвчета, децата ви тук ще играят… “ А всеки божи ден се изсипват нови и нови тонове боклуци и даже има импортирано предложение за трикратно увеличение потенциала на сметището. Проблемът е сериозен и визира всички софиянци, само че не би трябвало да се взема решение в интерес на едни наши съграждани за сметка на други ”, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР