Общински съветници от ГЕРБ дариха 30 комплекта постелъчно бельо и

...
Общински съветници от ГЕРБ дариха 30 комплекта постелъчно бельо и
Коментари Харесай

Съветници от ГЕРБ дариха спално бельо и завивки на приюта в Горна Оряховица

Общински съветници от ГЕРБ подариха 30 комплекта постелъчно долни дрехи и 15 завивки на приюта в Горна Оряховица. Спалното долни дрехи е закупено със средства на съветниците. Дарението бе връчено от ръководителя на общинската конструкция на ГЕРБ в железничарския град Деница Цветанова, в наличието на кмета инж. Добромир Добрев и общински съветници от политическата партия.

Приютът към този момент има назначен личен състав – шеф, обществен служащ, хазаин и служащ в кухнята. В края на януари ще бъде разкрита услугата, която ще се дава по план „ Разкриване и даване на обществената услуга „ Приют “ с потенциал 15 места ”, който се финансира от Европейския обществен фонд и Република България посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година В приюта ще бъдат назначени охранители, хигиенисти и параджия, на които ще се заплаща от бюджета на Община Горна Оряховица. С разкриването на обществената услуга, ще бъдат настанени и първите консуматори.

Приютът в Горна Оряховица бе построен по план, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Капацитетът му е 15 места. Осигурени са подобаващи условия за живот за облекчаване на неотложни базови потребности, като: заслон, храна, хигиена, и други обществени услуги за лицата през интервала, в който способените институции ще работят за разрешаване на всеки един самостоятелен случай с бездомно лице. Изградена е налична архитектурна среда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР