Общински съветници от Благоевград предлагат часовете по плуване за учениците

...
Общински съветници от Благоевград предлагат часовете по плуване за учениците
Коментари Харесай

Общински съветници предлагат задължителни часове по плуване

Общински съветници от Благоевград оферират часовете по плуване за учениците от първи до седми клас да са наложителни, като се организират един път седмично, отвън образователно време. Предложението е тренировките да са сред 40 и 60 минути в общинския басейн.

Благоевград

Според общинските съветници е належащо образователните часове по плуване да за наложителни, защото не всички учебни заведения сега могат и имат къде да ги организират.
Андон Тодоров, общински консултант: „ Искаме да са наложителни, тъй като виждате, какво е днешното време, натоварено, всички деца с таблети, с телефони. Искаме да ги учим на спорт. Плуването е спорт, който сложно оказва помощ за здравето на един човек. "
Съветници оферират също по този начин да бъдат ремонтират басейните в две от учебните заведения в Благоевград, които не се употребяват от години. Средно учебно заведение „ Иван Вазов " разполага с нужната база за осъществяване на уроци по плуване, само че е необходим главен ремонт на оборудването.

Басейнът в учебното заведение не работи от 24 години. За ремонта му са нужни към 150 до 200 000 лева Учебното заведение обаче не може да отдели средствата от личния си бюджет.
Димитър Арабаджиев, дир. на Средно учебно заведение „ Иван Вазов " в Благоевград: „ Ние сме делегирана държавна активност и сме субсидирани с толкоз пари, колкото възпитаници имаме... Бюджетът, който отчетохме е 800 000 лева, като огромният % е за заплати и осигуровки, остават 11 000 за настоящ ремонт, а главен ремонт би трябвало да влезем в програмата на община Благоевград- капиталовата. "
Директорът на учебното заведение изясни, че преди към 7 години е изпратил до общината предложение за ремонт на басейна. Общинските съветници оферират, с цел да се понижат разноските по поддръжка на басейните и зареждането им да се употребява вода от минералните извори в Благоевград, с която сега се цялостни и общинския басейн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР