Общински съветници от Асеновград поискаха оставката на председателя на местния

...
Общински съветници от Асеновград поискаха оставката на председателя на местния
Коментари Харесай

Поискаха оставката на председателя на Общинския съвет в Асеновград

Общински съветници от Асеновград желаеха оставката на ръководителя на локалния парламент – Драгомир Георгиев. Днес, 26 септември, по време на септемврийската сесия бе импортиран първият избор на съмнение, след издигането на новия началник, заел мястото на лекар Светозар Шуманов преди към 10 месеца. Оставката на своя началник желаеха част от групата на реформаторите в града. В претекстовете си тримата съветници показват траялата месеци наред неспособност Драгомир Георгиев да извършва тъкмо и правилно управителните си функционалности, като по думите на Паскал Терзиев той „ трайно и настойчиво отхвърля да научи правилника”.
Съветникът от Реформаторския блок продължи изявлението си, наблягайки, че до момента не е имало извършено съвещание или даже комисия, в които ръководителят да е спазил прецизно разпоредбите. Терзиев твърди, че на безусловно всяка сесия Драгомир Георгиев позволява обикновени неточности, а ръководителят е лицето на Общинския съвет и това, което се случва, води до обезличаване на най-важната институция в локалното самоуправление. Във внасянето на вота на съмнение реформаторите получиха поддръжка и от Енко найденов – консултант от коалиция „ БСП-АБВ, Екогласност”. Той уточни, че функционалността на ръководителя на Общинския съвет е освен да управлява, само че и да вкарва ред и да внася почит пред сътрудниците си, като извършва правилника.
" Безспорно са значими качествата на всяка персона. И без значение кой извършва съответната политическа специалност, се желае време, с цел да бъде научена и да се ползва сполучливо и безгрешно ", сподели в отбрана на Драгомир Георгиев съветникът от Политическа партия ГЕРБ Костадин Яков.
Той дефинира вота на съмнение, като „ последна мярка” и разгласи, че не са били извършени предварителни съвещания по тематиката с другите политически групи в Общинския съвет на Асеновград. Това Яков посочи, като претекст за отхвърли на старейшините от ГЕРБ да вземат участие в тайното гласоподаване, по отношение на настояването на оставката на Георгиев, което не съумя да смъкна ръководителя, поради липса на кворум. Така актуалният ръководител на Общински съвет-Асеновград остава на управителния пост. Едва 12 от общо 32-мата, присъстващи в залата съветници упражниха своя избор, което не бе задоволително, с цел да бъде регистриран резултат. Вотът на съмнение не бе подсилен и от групата на Движение за права и свободи.
Съветниците от партията се мотивираха с обстоятелството, че липсва предложение за име на идващ водач, който да застане на председателското място. В отговор на протичащото се, Драгомир Георгиев сподели, че усеща заяждане с него, само че и призна, че в действителност е допускал неточности по време на работата си. Припомняме, че актуалният ръководител бе определен на изключително съвещание през месец декември 2017 година, когато бе подсилен от 18 общински съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР