Общински съветник от Несебър е един от участниците в бандата

...
Общински съветник от Несебър е един от участниците в бандата
Коментари Харесай

Общински съветник сред обявените за издирване от бандата на Митьо Очите

Общински консултант от Несебър е един от участниците в бандата на Димитър Желязков- Очите. Това стана ясно от изказване на шефът на Специализираната прокуратура Даниела Начева на брифинг в Бургас.  20 души бяха арестувани при спецакция в крайморския град. Други трима, в това число и Митьо Очите са оповестени за търсене. Сред търсените е и въпросният общински консултант, чието име не беше оповестено на брифинга. При претърсванията в дома му обаче е открита касета с 60 хиляди лв. в нея, сподели Начева.

Основният механизъм на деяние на разрушената незаконна група е бил да " откриват " на територията на Южното Черноморие и изключително в " Клънчев бряг ", които са развивали сериозен и сполучлив бизнес и са били принуждавани посредством закани и палежи да си пащат " такса успокоение ", изясни още шефът на Специализираната прокуратура. Хората на Митьо Очите имали вкус към бизнес с погребения, таксита, нощни заведения и други. Всички участници в бандата на Очите са открити и упрекнати, добави тя. За петима от тях на следващия ден ще бъде поискана мярка " Задържане под стража ".

" Целта на групата е била да сътвори районен монопол в търговията с автомати, погребални и таксиметрови услуги ", добави зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев.

Заловени са всички най-важни хора в групата, уточни още прокурор Начева и  изрично отхвърли, че Митьо Очите е знаел авансово за интервенцията против бандата му. " Ние знаехме, че той напусна България в понеделник, само че не можехме да спрем да работим и да провалим цялата интервенция, с цел да го изчакаме да се върне ", добави Начева и увери, че Митьо Очите ще бъде изправен пред български съд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР