Общински съветник от Благоевград обяви, че затваря бизнеса си и

...
Общински съветник от Благоевград обяви, че затваря бизнеса си и
Коментари Харесай

Общински съветник се опълчи на благоевградския кмет Атанас Камбитов

Общински консултант от Благоевград разгласи, че затваря бизнеса си и оставя над 20 фамилии без прехранване поради невиждан напън и репресии от страна на кмета Атанас Камбитов.
Фрогнюз ви описа по какъв начин кмета на Благоевград Атанас Камбитов финансира избрани медии в района, с което си обезпечава безкритични изявления. Явно политиката и дейностите му няма да останат скрити все пак. Само преди месец стана ясно, че градоначалникът е разследван за машинация с общински парцел.

Rregiona.bg разгласява детайлности за още един спора в града. Напрежението този път е сред общинския консултант Андон Тодоров и кмет на Благоевград, а резултатът е затваряне на бизнес и обществен митинг против градоначалника Атанас Камбитов.

Прецедент в историята на Общински съвет Благоевград, общинският консултант Андон Тодоров взе думата и разгласи от трибуната, че затваря бизнеса си в града, граден повече от 20 години, написа медията. Лидерът на Политическа партия “ Партия на Зелените “ разгласи,че единствената причина за това е кметът Атанас Камбитов, който „ облечен във власт си разрешава да мачка с всевъзможни средства разрешени и непозволени “. Тодоров остана спокоен до момента в който се изказваше, само че в очите му личеше страстта от тежкото решение.

След шокиращото изявление кметът Камбитов остана без думи и не знаеше по какъв начин да реагира. „ Не разбрах какъв е мотивът за това изявление, не ви разбирам… “, сподели градоначалникът.

„ Всички знаем каква е повода “, провикна се консултант в залата.

„ Всички знаят съответния мотив, Вие давате изявленията пред медиите, прочетете и чуйте личните си изявления “,отговори му Андон Тодоров откакто беше към този момент съобщил точните аргументи за крайното решение.

Междувременно в неповторимото украшение - СПА Хотел Бали имаше окачен голям транспарант с надпис „ Протест против кмета Камбитов “, който приличаше на некролог в мрачния ден. Над 20 души отиват на борсата.

Всички преминаващи се чудеха какво се е случило, с цел да се закрие още един бизнес в Благоевград и десетки фамилии да останат без прехранване.

Обществена загадка в града е че назря голям спор откакто Андон Тодоров стартира да вади проблемите в ръководството на Камбитов, свързани с парк “Бачиново “, където желаеха да се продаде земя, мръсните улици, мръсният въздух, водата в детските градини… И това са единствено част от аргументите Камбитов да тръгне на персонална разпра към водача на Политическа партия “ Партия на Зелените “. Отделно затваря постройката, която строи, където отново са ангажирани доста хора. А единствено 20 метра по-надолу се строи постройка на доближен до Камбитов, за която гръмна новината че е противозаконна. Кметът Камбитов обаче и дума не обели за нея… А и представители на медиите не му зададоха нито един въпрос за тази постройка, а по този мотив имаше и сигнал до прокуратурата. Явно Камбитов не устоя на напрежението, че го нападат с опорни точки за значими неща в града и стартира персонална разпра.

.
Източник: Rregiona.bg

Ето какво сподели Андон Тодоров пред общинските съветници и общинското управление:

„ Днес затварям всевъзможен бизнес в Благоевград. Бизнес граден повече от 20 години, фамилен бизнес. Бизнес, с който съм си хранил освен моето семейство, а и доста други фамилии. Няма да влизам в детайлности, само че единствената причина за това е лицето Атанас Камбитов. Този човек, облечен във власт си разрешава да мачка с всевъзможни средства разрешени и непозволени, да притиска съперниците си. Не единствено в бизнеса, само че и в политиката.

Този човек не търпи рецензия, той не може да понесе, това което извадихме като проблеми в неговото неспособно ръководство. Този човек стартира персонална разпра! Крие се зад подписите на своите подчинени, трансформира общината в ЕООД, трансформира я в негова компания, вижте единствено назначенията… Не зачита длъжността общински консултант, той самия извършва две функции на ръководител, от време на време и на регионален. Стоя зад всичко казано и мога да го потвърдя. Знаете силата на един кмет, той е с големи пълномощия, той може да въздейства по разнообразни способи на процесите. За неговите хора и доближени компании може всичко, да нарушават закони, периоди и така нататък А за съперниците в бизнеса и политика би трябвало да им търсим цаката, с цел да ги смажем. Е, направихте го господин Камбитов, смазахте бизнеса, само че няма да смажете истината, няма да смажете мнението на хората, което уповавам се, скоро да ви покажат. Видов ден наближава. Благодаря “!

Всички в залата онемяха и настана гробна тишина, секна даже постоянното шушукане сред съветниците. Трябваха им няколко минути, с цел да осмислят изявлението и да преминат към разглеждането на точките в дневния ред. Изненадващо съвещанието мина умерено, без препирни и както в никакъв случай до в този момент завърши преди обяд.

Източник: Regiona.bg

Във видеото може да видите изявлението на Антон Тодоров пред Общинския съвет на Благоевград.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР