Общински съвет Варна одобри новата Наредба за обществения ред във

...
Общински съвет Варна одобри новата Наредба за обществения ред във
Коментари Харесай

Във Варна забраниха фойерверките след 22 часа 


Общински съвет Варна утвърди новата Наредба за публичния ред във Варна. Документът получи поддръжката на 39 от общо 44 дали своят вот съветници.

В нормативния акт е заложено ограничението на шума в жилищни здания, обществени места, паркове и градини. Шумните действия от битов и строителен темперамент, както и музицирането и потреблението на музикални принадлежности за образование, се не разрешават в интервала от 14:00 до 16:00 ч и от 22:00 ч. и 8:00 ч.

Същите рестрикции ще важат за спортни, културни, публични и други всеобщи мероприятия, в това число сватбени, фамилни и фирмени тържества, проведени на открити общински парцели и наоколо до жилищни здания. Ако в съседство не живеят хора, шумните увеселения са разрешени от 8:00 до 22:00 часа. Изключения се позволяват единствено в новогодишната нощ и на публични празници и след позволение от кмета на община Варна или оправомощено от него лице. Фойерверките след 22:00 също ще бъдат неразрешени. Заведенията не влизат в този документ, защото те са регламентирани в Наредбата за комерсиалната активност.

За нарушавания на наредбите на тази разпоредба физическите лица ще се санкционират с санкция в размер от 100 до 500 лв., а юридическите лица – с имуществена глоба в размер от 1 000 до 5 000 лв.. При наново нарушаване санкцията за жителите ще e от 500 до 1 000 лева, за компаниите тя ще бъде сред 5 000 и 10 000 лева

Новост в наредбата е възбраната за домуване на товарни коли, рейсове и строителна мобилна техника и/или ППС с позволена оптималната маса над 2,5 тона по улици, алеи, публични паркинги и тревни площи.

Забранява се също придвижването на каруци в града. В останалата част на общината те ще са позволени, само че животните би трябвало да са снабдени със средства, предпазващи от замърсяване на пътното платно и тротоарните настилки с биологични боклуци.

На територията на град Варна няма да се позволява и развъждането на селскостопански животни и птици. Забранява се също развеждането на диви животни по улици, площади и други обществени места, в това число за зрелище или търговия.

По отношение на домашните любимци се не разрешава извеждането на кучета без мотив, а на нападателните кучета – и без намордник. Не се позволява разхождането на питомци на територията на образователни, детски и здравно заведения, спортни площадки и на местата, предопределени за общо прилагане и обозначени със забранителни знаци. За интервала 15 май – 1 октомври разходките на любимците ще се неразрешени и на плажните линии.

За да се спре изхвърлянето на домашни кучета на улицата, са планувани наказания. При наново залавяне на четириноги, които към този момент да били връщани на стопаните, притежатели ще търпят санкции.

Контролът по съблюдаване на условията от наредбата е предоставен на представители на администрацията и на чиновници на Областната дирекция на МВР-Варна.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР