Общински съвет-Пловдив прие това лято Програма за превенция на сексуално

...
Общински съвет-Пловдив прие това лято Програма за превенция на сексуално
Коментари Харесай

Специалисти от Центъра за кожно-венерически заболявания в Пловдив четат лекции в училищата под тепетата

Общински съвет-Пловдив одобри това лято Програма за предварителна защита на полово излъчени инфекции и ХИВ, която се осъществя във всички съществени и междинни учебни заведения в града под тепетата. През месеците октомври и ноември експерти от локалния Център за кожно-венерически болести (ЦКВЗ) четат лекции и са събеседници на над 5700 възпитаници от VІ до ХІІ клас на образователните заведения в регион „ Северен ”, за които тези срещи ще бъдат безспорно и потребни, и навременни.

От 23 октомври стартира осъществяването на квалифицирания от районната администрация график за просветителни беседи, чиято цел е да изяснят на първо място застрашителния обсег на заболяванията, излъчени по сексуален път, да насочат вниманието към признаците на болесттите, към тяхната профилактика и нуждата да се търси неотложно способеното мнение на експерти при положение на нужда. Понеже тематиката има както здравни, по този начин и съществени морално-етични измерения, за експертите ще бъде съществено предизвикателство да бъдат действено потребни за своите слушатели и събеседници. Българските деца нямат информация и умения да се оправят със здравните опасности, пред които се изправят, нямат действителна здравна просвета, по тази причина вниманието към проблемите на публичното здраве могат да понижат отрицателните трендове.

Управителят на ЦКВЗ доктор Боян Костов е уверен, че сътрудниците му и той ще съумеят да насочат вниманието към най-важното за младежите – нуждата да бъдат виновни за своето и на колегата си здраве и положително самочувствие. Предвижда се провеждането на 42 срещи в 12 образователни заведения, на всяка от които ще участват възпитаници от няколко паралелки, с цел да се реализира оптимално огромен обсег от слушатели на беседите. Първите усещания на възпитаници от ОУ „ Райна Княгиня ”, ЕГ „ Иван Вазов ” и СУ „ Пейо Яворов ”, ЕГ “Пловдив ”, СУ “Никола Вапцаров ”, ПГХТТ, ОУ “Йордан Йовков ” демонстрират високия интерес на учениците и несъмнената изгода от просветителното начинание, инициирано от способените здравни органи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР