Общински съвет - Плевен се събира за заседание на 13

...
Общински съвет - Плевен се събира за заседание на 13
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен заседава извънредно днес, обсъжда правилника за работа през мандата

Общински съвет - Плевен се събира за съвещание на 13 декември /сряда/, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред включва шест оферти.

Първа точка е полагане на клетва от общински консултант. Със свое решение от 7 декември Общинска изборна комисия разгласи за определен общинския консултант Светослав Доков от МК „ Алтернативата на жителите “. Той ще заеме мястото на определения, само че неположил клетва на последните три съвещания на локалния парламент, Александър Николов.

Предложение за приемане на Правилник за организацията и активността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация за Мандат 2023-2027 година е втора точка в дневния ред. 13-членна краткотрайна комисия към локалния парламент имаше за задача да създаде плана за устав, който бе оповестен на страницата на локалния парламент. Съгласно Закона за нормативните актове, е дадена опция на всички заинтригувани лица в 14-дневен период, считано от 23 ноември 2023 година да показват оферти и мнения по оферти план. Правилникът за работа в мандата урежда разпоредбите, по които ще работи Общинският съвет и по които ще взаимодейства с общинската администрация. Проектът планува да бъдат определени до шестима заместник-председатели на Съвета. Конкретните оферти и самият избор на заместници са трета точка в дневния ред. Председателят доцент Иван Малкодански ще разчита в този мандат още веднъж на Председателски съвет за консултациите по дневния ред преди съвещанията, както и по други въпроси, касаещи активността на Общинския съвет.

Относно непрекъснатите комисии, планува се този мандат те да бъдат 11, което е с една повече спрямо миналия четиригодишен интервал. Комисиите са, както следва: 1. Стопанска политика и транспорт; 2. Бюджет и финансова политика; 3. Общинска благосъстоятелност и капиталова политика; 4. Култура, вероизповедания и интернационална дейност; 5. Образователна политика и читалищна дейност; 6. Младежки действия, спорт и туризъм; 7. Здравеопазване и обществена политика; 8. Устройство на територията, екология, земеделие и гори; 9. Обществен ред и сигурност; 10. Законност и надзор по осъществяване на решенията; 11. Противодействие на корупцията. Определянето състава на комисиите е четвърта точка на съвещанието в сряда.

На съвещанието на 13 декември следва актуализиране и на състава на Областния съвет за понижаване на риска от бедствия, както и избор на Комисия за разпределяне на финансови средства от общинския бюджет за подкрепяне присъединяване в надпревари на деца с изявени способности от учебни заведения в община Плевен.

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред за съвещанието на Общински съвет - Плевен, са оповестени на интернет страницата на институцията, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет -https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obs-pleven-na-13122023-g. Сесиите се излъчват онлайн на страницата на Общински съвет - Плевен -https://obs.pleven.bg/bg/izlachvane-na-zasedaniya-na-zhivo
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР