Общински съвет - Плевен, се събира за редовно заседание на

...
Общински съвет - Плевен, се събира за редовно заседание на
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен се събира за редовно заседание на 30 ноември

Общински съвет - Плевен, се събира за постоянно съвещание на 30 ноември /четвъртък/, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред включва 8 оферти, като първа точка е полагане на клетва от общински съветници, осведоми ръководителят доцент Иван Малкодански.

На идната сесия локалният парламент следва да разиска пускане на нови процедури за избор на правосъдни заседатели за Окръжен съд - Плевен и Районен съд - Плевен, както и основаване на краткотрайни комисии за провеждането и на двете. Причина за разискване и на двете оферти са постъпили писма надлежно от Апелативен съд - Велико Търново и Окръжния съд, в които се показва, че препоръчаните при първия асортимент претенденти за правосъдни заседатели от квотата на Общински съвет - Плевен са по-малко от избрания по реда на Закона за правосъдната власт брой.

Четвърта точка в оферти дневен ред касае промени в Разчета за финансови разноски на Община Плевен за 2023 година, предлагането внася кметът доктор Валентин Христов. Предложените промени са по отношение на заложените в плана средства за създаване на спортна площадка, създаване на „ Скейтборд площадка " и обект „ Водоснабдяване на с. Горталово ".

На съвещанието на 30 ноември би трябвало да бъдат избрани още: представител на локалния парламент в Областния съвет за развиване, представител в Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България и състав на Комисия за решение на жилищните потребности на жителите.

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред за съвещанието на Общински съвет - Плевен, са оповестени на интернет страницата на институцията, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет – https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-30112023-g. Сесиите се излъчват онлайн на страницата на Общински съвет - Плевен - https://obs.pleven.bg/bg/izlachvane-na-zasedaniya-na-zhivo.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР