Общински съвет Благоевград прие предложението на кмета на Общината Метод

...
Общински съвет Благоевград прие предложението на кмета на Общината Метод
Коментари Харесай

Ето какво решиха съветниците в Благоевград днес /обзор/

Общински съвет Благоевград одобри предлагането на кмета на Общината Метод Байкушев, обвързвано с молба от шефа на ОФК " Пирин " Петър Занев - тимът да издигне кандидатурата на Димитър Бербатов за ръководител на Българския футболен съюз. Това се случи на днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград.
По време на съвещанието бяха разисквани и признати значими решения за възстановяване живота на жителите в община Благоевград.
Поставени бяха общо 55 решения.
Програмата за ръководство на Община Благоевград в мандат 2023 – 2027 година, бе показана на съветниците от кмета Байкушев, който посочи, че пред Общината има две съществени провокации, едното от които е обвързвано със системата за ръководство на отпадъците, а другото с тежкото финансово положение на Общината.
Прието бе и предлагането за Правилника за организацията и активността на публичния медиатор на територията на община Благоевград, ведно със мнение № В-00-93/09. 02. 2024 година на Временна комисия за подготовка на Правилник за организацията и активността на Общински съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинска администрация, дружно с изменение, което бе гласувано в зала, а точно, че претендентите за поста би трябвало да имат непрекъснат или сегашен адрес в Община Благоевград от най-малко шест месеца.
Във връзка с правилника бе основана краткотрайна комисия (Комисия по номинация), с ръководител Василиса Павлова, за осъществяване на процедура по желание на публичен медиатор на територията на Община Благоевград.
За членове на комисията бяха определени: Милена Бунцева, Анна Мазурска, Георги Корчев и доктор Калоян Калоянов.
Общинските съветници дадоха позитивен избор и за предлагането на кмета Байкушев, за даване за безплатно ръководство на част от общински нежилищен парцел, находящ се в с. Покровник, общ. Благоевград за потребностите на районен исторически музей.
Гласувани бяха редица оферти, по отношение на отдаване чартърен на общински нежилищни парцели, както и за преустановяване на съсобственост посредством продажба.
Прието бе предлагането за установяване мерите, пасищата и ливадите от ОПФ за общо и самостоятелно прилагане за 2024 година, приемане на Годишен проект за паша за 2024 година и Правила за използването на мерите, пасищата и ливадите от ОПФ на територията на Община Благоевград за 2024 година
Общински съвет Благоевград гласоподава за предлагането на кмета Байкушев, по отношение на Продажба на общинско имущество, движими движимости - хартия и картон, пластмаса и каучук, цветни метали, черни метали, стъкло, формирани в следствие от действия по отнасяне на битови боклуци по смисъла на Закон за ръководство на отпадъците, осъществявани в инсталациите и оборудванията на РДНО – Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР