Общински оператор - вместо досегашните частни дружества, поема транспорта на

...
Общински оператор - вместо досегашните частни дружества, поема транспорта на
Коментари Харесай

Градският транспорта в Добрич с нова цена на билета

Общински оператор - вместо досегашните частни сдружения, поема превоза на Добрич от 1 юни с въвеждането на е днодневна карта за пътешестване и нова цена на билета, оповестиха на конференция от кметската администрация.

" Уверяваме жителите, че няма да има спиране в публичния транспорт, като досегашните маршрутни линии се резервират ", съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Създаването на вътрешен оператор е част от плана за интегриран градски превоз в Добрич, който се финансира с 8 000 000 лв. и ще влезе в деяние от началото на 2023 година, напомнят от общината.

" Добрич е измежду последните регионални градове в страната, които подхващат увеличение на цената на билета - от 1 лев на 1.20 лв. " , сподели Катя Петкова, шеф на общинското сдружение " Градски превоз ", което поема публичния транспорт. Тя добави, че за първи път пасажерите ще могат да употребяват еднодневна карта за цялата транспортна мрежа в града на цена три лв..

Операторът ще дава и постоянни  карти за 40 лв. , карти за хора с увреждания по 12 лв. и за техните персонални асистенти - по 10 лв. , както и карти за пенсионери и възпитаници - по 25 лв. - всички за месец.

Общинското сдружение ще оперира по досегашните 17 маршрутни линии с 13 огромни рейса, 10 микробуса и  четири електрически рейса, като усъвършенства графика.

На 13 юни ще бъдат отворени офертите по социална поръчка за доставка на 20 нови рейса за градския превоз, добави шефът на общинското сдружение. Разписанието и маршрутните линии ще бъдат оповестени на 16 автобусни спирки и на уеб страницата на общината, показаха от кметската администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР