Общински, държавни и частни болници предупредиха, че няма да могат

...
Общински, държавни и частни болници предупредиха, че няма да могат
Коментари Харесай

Проф. д-р Андрей Кехайов: Неправилното разпределение на средствата пречи да се вдигнат лекарските заплати

Общински, държавни и частни лечебни заведения предизвестиха, че няма да могат да обезпечат началните заплати, заложени в груповия трудов контракт, в случай че не се покачат цените на клиничните пътеки. До какво ще докара това и какви са решенията – отговорите от проф. доктор Андрей Кехайов от Югоизточно-европейски медицински конгрес.

Това без подозрение ще докара до огромен проблем. В момента има несъответстващо държание на синдикатите, още не е подписан груповият трудов контракт. КНСБ и „ Подкрепа “ какво ще предложат?

Причината да не могат да бъдат вдигнати заплатите е погрешно систематизиране на средствата - лечебните заведения нямат пари. Цените на клиничните пътеки би трябвало да бъдат нараснали.

Има тежки регионални диспропорции при разпределението на различни болници.  Нормално ли е един лекар да взима 2 000 лева, а един директор - 20 000 лв.?

Аз съм привърженик на заплащане за дейност.  Лекарите трябва не да получават заплата, а да се плаща за извършена дейност. 

Това че някой получава 40 000 лв. не е проблем - казусът е, че другите взимат доста малко.

Причината за миграцията в България е базов въпрос. Отговор трябва да намерим незабавно.  Ние изнасяме капитала си. Ние поддържаме Германия и други страни с най-ценния си капитал. 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР