Общински дълг стана причина над 300 жители и фирми от

...
Общински дълг стана причина над 300 жители и фирми от
Коментари Харесай

Запор заради общински дълг: 300 жители и фирми в Неделино получиха съобщения от ЧСИ

Общински дълг стана причина над 300 поданици и компании от община Неделино да получат запорни известия от частен правосъден реализатор.

Причината за запорните известия са остарели обвързване на общината. Дългът е над 238 хиляди лв. към частна компания. Заради него хората ще би трябвало да внесат дължимите налози и такси по сметката на частен правосъден реализатор, а не в общинската хазна, заяви bTV.

" Хората са възмутени от дейностите на ЧСИ и метода, по който нападателно се пробва да им се вмени обвързване към дадена компания. И аз като кмет получих упълномощаване от Общинския съвет да подхваща всички правни и в действителност дейности по оборване на решението. Несъбирането на средства от локални налози и такси ще блокира активността на нашата община ", изясни Боян Кехайох - кмет на община Неделино.

Стефан Иванов получил известието на името на компанията си преди четири дни.

" В началото се разтреперих, виках двама, трима да се поучавам с тях, да хващаме юристи и се оказа, че има над 400 такива писма на физически и на компании ", споделя Стефан.

Илия е притежател на пункт за механически прегледи на коли. Получил две запорни писма - и като компания, и като физическо лице.

" Мен дори ме тормози, че тази госпожа има мои персонални данни като ЕГН. Моите клиенти чувам също се притесняват и са в суматоха, че някой разполага с техните персонални данни, което съгласно мен е неприемливо и не знам до какъв брой е законно ", уточни Илия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР