Общинската избирателна комисия във Варна съобщи, че е постъпил сигнал

...
Общинската избирателна комисия във Варна съобщи, че е постъпил сигнал
Коментари Харесай

Нов сигнал срещу заместник-кмета на Варна

Общинската изборна комисия във Варна заяви, че е постъпил сигнал от Биляна Якова-Атанасова за несъответственост на Диан Иванов като заместник-кмет на община Варна.

Т ова е втори сигнал против Деан Иванов. Първият беше подаден преди пет дни, на 13 февруари от радио и телевизия " Истина и независимост ".

От ОИК- Варна напомнят, че " заместник-кметовете се назначават от кмета на общината, в сходство с утвърдената бройка и конструкция на общинската администрация и разглеждането на възможни техни нарушавания от ОИК би било неприемливо, защото е отвън полето на подготвеност на комисията ". Поради тази причина ОИК - Варна " препраща сигнала на кмета на община Варна Благомир Коцев за изговаряне по подготвеност ". Решението може да се апелира пред Централната изборна комисия в тридневен период от оповестяването му. Решението е подписано от ръководителя на ОИК-Варна Велин Марков Жеков.

ОИК предварително приключи пълномощията на двама кметове във Варна - този на Николай Желязков като кмет на варненския регион " Приморски " и този на Цветнен Цветков като областен кмет на регион " Одесос ". И двамата бяха определени като претенденти на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

Видеото е архивно: " Ще остане ли Варна без двама районни кметове "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР