Общинската избирателна комисия ще трябва да определи състава и ръководството

...
Общинската избирателна комисия ще трябва да определи състава и ръководството
Коментари Харесай

Не можаха да поделят 9 места в СИК Криво поле

Общинската изборна комисия ще би трябвало да дефинира състава и управлението на СИК Криво поле, откакто на днешните консултация, водени от кмета на община Хасково Добри Беливанов, не бе реализирано единодушие сред парламентарно показаните партии в 43 Народно събрание.

СИК Криво поле се образува за осъществяване на частични избори за кмет на Криво поле, които ще се проведат на 20 май 2018 година.

На консултациите участваха Евгения Ангелова от Политическа партия ГЕРБ, Ленко Петканин от коалиция „ Българска социалистическа партия лява България “, Исмаил Исмаил от Движение за права и свободи и Въчка Иванова за коалиция „ Патриотичен фронт-НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. Останалите политически сили, показани в Народно събрание, не изпратиха представител.

Консултациите бяха водени от кмета Добри Беливанов в наличието на Андрей Делиев гл.юрисконсулт на община Хасково.

Париите имаха опция да се спогодят за състава и управителните действия на СИК Криво поле според призната методика от ЦИК и избраните от ОИК 9 места в СИК. Постъпили са оферти от присъстващите на консултациите политически сили. ГЕРБ упорстват за 4 места, от които едно за секретар на комисията, Движение за права и свободи оферират 2 техни представители, измежду които и ръководител на комисията. От коалиция „ Българска социалистическа партия лява България “ упорстват за двама техни представители, от които да бъде назначен ръководител или секретар на СИК. Без искания за управително място в изборната комисия двама свои представители предлага коалиция „ Патриотичен фронт-НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация “.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР