Общинската избирателна комисия (ОИК) – Септември отказа да прекрати предсрочно

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) – Септември отказа да прекрати предсрочно
Коментари Харесай

ОИК-Септември отказа да прекрати предсрочно пълномощията на подсъдимия в Испания кмет на Семчиново

Общинската изборна комисия (ОИК) – Септември отхвърли да приключи предварително пълномощията на кмета на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков, който сега е обвиняем по дело за незаконен трафик на хора и склоняване към проституция и присъединяване в проведена незаконна група дружно с още 8 свои сънародници.

На свое съвещание ОИК-Септември се произнесе по проблема с кмета на село Семчиново и взе решение с 6 гласа „ за ” и 3 „ срещу ”, че не следва да се подхваща процедура по член 42, алинея 3 от ЗМСМА за предварително преустановяване на пълномощията на определен кмет на кметство Семчиново и изпращане на съобщение до Пламен Темелков в тази връзка.

Мотивът за това решение е, че считано към 24 септември 2017 година не са налице законовите предпоставки за това. За отхвърли си ОИК-Септември се базира на показани писмени доказателства, че Пламен Темелков е в неплатен годишен отпуск, считано до 6 октомври 2017 година в това число.

„ Правото на неплатен годишен отпуск е субективно право на всяко лице, обезпечено от наредбите на Кодекса на труда, което следва да бъде зачетено. Отделен е въпросът, че считано към сегашния миг Темелков не е злоупотребил с това си прието му от закона право, като следва да се има поради, че същият употребява неплатен годишен отпуск за интервал от 30 работни дни, което време се признава за трудов стаж, според наредбата на член 160, алинея 3 от КТ “, показват също от ОИК-Септември.

Това тяхно решение предстои на обжалване пред Административен съд-Пазарджик в седемдневен период. Най-вероятно обаче тъжба няма да бъде подавана, а ще се изчака до 6 октомври, когато изтича срокът, в който Пламен Темелков може да употребява неплатен отпуск, позволен му от кмета на Община Септември Марин Рачев със заповед от 22 август 2017 година

Той бе арестуван на 26 юни 2017 година с европейска заповед за арест, в която са визирани обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, трафик на хора и склоняване към проституция. С решение на Окръжен съд – Пазарджик той бе екстрадиран в Испания на 3 август с боен аероплан за испанския град Марбея, дружно с останалите си съучастници.

По закон кметът на Семчиново има право на заплатен годишен отпуск от общо 44 работни дни, които е употребявал от 23 юни до 23 август 2017 година и на 30 работни дни неплатен отпуск, позволен му със заповед на кмета на Община Септември Марин Рачев от 24 август до 6 октомври.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР