Общинската болница в Нова Загора да бъде приватизирана-това реши днес

...
Общинската болница в Нова Загора да бъде приватизирана-това реши днес
Коментари Харесай

Общинският съвет в Нова Загора реши да бъде приватизирана болницата в града

Общинската болница в Нова Загора да бъде приватизирана-това реши през днешния ден на съвещание Общинския съвет. Според съветниците приватизацията се постанова,заради невъзможността лечебното заведение да работи като общинска. Тя има задлъжения за близо 700 000 лв. и не може да обезпечи качествено опазване на здравето на жителите. Към приватизацията на лечебното заведение към този момент има инвеститорски интерес.

Нова Загора

Общинската болница в Нова Загора е на ръба на банкрута. Освен че няма средства за медикаменти и консумативи, липсва и личен състав.
доктор Радилов, шеф неврологично поделение: Персонала си закупува,извинявам се сапун и дезинфикциращи средства и животоспасясяващи лекарства.Всичко по-младо и и по-образовано т ърси си по положителни работни места,работят едни на практика пенсионери, пред пенсия.
Ситуацията се утежнява в допълнение и от понижения брой на клиничните пътеки: от 26 на 23.
доктор Станка Иванова – шеф болница: Няма по какъв начин при една заработка,мога да ви дам за образец януари месец-около 150 хиляди лв.,наложен предел от касата 115 хиляди и разноски за заплати 120 хиляди.Няма по какъв начин да съществува едно лечебно заведение при тези финанси, които получаваме.  Обсъждат приватизацията на общинската болница в Нова Загора Обсъждат приватизацията на общинската болница в Нова Загора
Да бъде стартирана процедура за приватизация на МБАЛ „ Света Петка Българска ", предлага кметът на община Нова Загора. Точката е включена в идното...

За да бъде избавена болничното заведение, кметът на Нова Загора предложи,тя да бъде приватизирана, а към този момент има деклариран инвеститорски интерес от комерсиално сдружение, което има частна болница в Сливен.
Ивайло Енев, зам.-кмет: Ние считаме,че с една сполучлива приватизация ще дадем освен алтернатива за стабилно опазване на здравето на жителите на Общината,но и гаранция за качествено такова.
В приватизационния контракт,който следва да бъде подписан ще има категорично изискване да се резервира и разшири активността на болничното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР