Общинската АГ болница Шейново“, която преди няколко месеца , няма

...
Общинската АГ болница Шейново“, която преди няколко месеца , няма
Коментари Харесай

„Шейново“ няма да плати за разменените бебета, ще чака решение на съда

Общинската АГ болница „ Шейново “, която преди няколко месеца, няма да заплати желаните от двете фамилии компенсации от по 300 000 лева Вместо това лечебното заведение ще чака решение на съда по проблема. Това излиза наяве от прессъобщение на болничното заведение.

В него се споделя още, че Бордът на лечебното заведение се е срещнал със мнението на външен съветник по случая.

„ Анализът се основава на обзор на близо 600 правосъдни каузи в региона на медицинските деликти в интервала от 2007 година до 2022 година За да се обезпечи изчерпателност е осъществена инспекция и на други каузи (извън медицинските деликти), по които се присъждат компенсации за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, терзание, потрес от поднесена информация, страдалчество (без причиняване на физически увреждания).

Предвид събитието, че въпросът е невиждан, а диапазонът на присъждани компенсации за неимуществени вреди в правосъдната процедура е необятен, Съветът на шефовете на „ Втора САГБАЛ Шейново “ ЕАД реши да довери разглеждането на проблема на съда “, декларират от болничното заведение.

Припомняме, казусът с разменените бебета стана прочут през декември, а самото комплициране се е случило два месеца по-рано, при изписването на майките и бебетата. По-късно фамилиите желаеха обезщетение от болничното заведение от по 300 000 лева Двете бебета към този момент са при биологичните си родители.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР