Общинската администрация във Враца от началото на ноември, решиха преди

...
Общинската администрация във Враца от началото на ноември, решиха преди
Коментари Харесай

Местният парламент реши: Намаляват структурата на Община Враца с 14 човека

Общинската администрация във Враца от началото на ноември, взеха решение преди минути локалните сенатори, които поддържаха предлагането на кмета Калин Каменов за усъвършенствана структурата - с 8 индивида т администрацията и с 6 от подкрепящите звена. Решението бе взето с 32 гласа "За ", 2 - "Въздържал се " и нито един "Против ".
Във връзка с усъвършенстване структурата на Общинската администрация - Враца, за по-добро действие на звената в същата, съветниците направиха следните промени:
В обща администрация:
- числеността на отдел „ Протокол и връзки с обществеността “ се понижа с 1 щ. бр. (като от 4 щ. бр. стават 3 щ. бр.);
- дирекция „ Административно –правни действия “ (с 7 щ.бр. към момента) и отдел „ Обществени поръчки “ (с 5 щ.бр. към момента) се сплотяват в обща дирекция с название на новата дирекция „ Правни действия и публични поръчки “ с бройка 11 щ. бр.
С по този начин направените промени общата администрация се понижава с 2 щ. бр. (от 58 щ.бр. стават 56 щ.бр.).
В профилираната администрация:
дирекция „ Програми и планове “ се понижава с 3 щ. бр. и се трансформира в отдел със същото название „ Програми и планове “(от 11 щ. бр. стават 8 щ. бр.);
числеността на дирекция „ Строителство и инфраструктура “ се понижа с 3 щ. бр. ( като от 22 щ. бр. стават 19 щ. бр.), както следва:
- отдел „ Устройствено обмисляне и надзор по строителството “ се понижа 1 щ. бр. (като от 11 щ. бр. стават 10 щ. бр.);
- отдел „ Инвеститорски надзор и запазване на околната среда “ – се понижава с 2 щ. бр. (като от 10 щ. бр. стават 8 щ. бр.).
С по този начин направените промени профилираната администрация се понижава с 6 щ. бр. (от 81 щ.бр. стават 75 щ.бр.).
При установяване на препоръчаните промени в общата и профилираната администрация са спазени условията на Закона за администрацията, Наредбата за използване на Класификатора на длъжностите в администрацията, както и всички относими нормативни актове в това число и Закона за публичните поръчки. Запазва се действието на вътрешно профилирано звено като част от администрацията, отговорно за ръководството на цикъла на публичните поръчки в Община Враца, като отдел „ Обществени поръчки “ се сплотява с Дирекция „ Административно-правни действия в общо звено с название на дирекцията „ Правни действия и публични поръчки “.
След оптимизация на Делегирана от страната дейност-общинска администрация по отношение на източниците на финансиране, считано от 01.11.2021 година, а точно: 10 щатни бройки от „ Дофинасирана държавна активност “, които все още са 40 щатни бройки да бъдат финансирани като „ Делегирана от страната активност “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР