Общинската администрация в полския град Краков е платила за участието

...
Общинската администрация в полския град Краков е платила за участието
Коментари Харесай

Кметство в Полша наело овца за пресконференция. Платило наем, колкото да купи стадо с 20 животни -

Общинската администрация в полския град Краков е платила за присъединяване на овца в конференция на вицепрезидента на града Анджей Кулиг, заяви порталът Interia. Овцата, която по време на конференцията не е обелила и дума, е била взета чартърен против 6 хиляди злоти (ок. 2500 лева), сума, която би стигнала в Полша за покупката на стадо от 20 животни.

В средата на юли градската администрация в Краков разгласила в бюлетина за обществена иформация всички покупко-продажби, подписани от началото на 2022 година. В бюлетина било записано, че на 17 май служителите от отдела за социална връзка на градския съвет са подписали контракт за „ присъединяване на жива овчица в конференция в подножието на Замъка Вавел “.

Действително на 18 май под стените на замъка наоколо до Вавелския змей вицепрезидентът на града Анджей Кулиг се срещнал с представители на медиите дружно с пресаташето на Краков, а дружно с тях на мероприятието участвала и овца. На публицистите било позволено да погалят животното, а Кулиг даже театралничил с овцата за фотоси. Овцата, кръстена Янина, участвала за материализирането на легендата за Вавелския змей, който изяждал овце и крави, пасящи по Краковските ливади по случай 50-та годишнина от издигането на една от най-разпознаваемите атракции в града – фигурата на бълващия огън змей. Драконът пукнал и почнал да бълва огън, откакто го измамили и вместо овца му подхвърлили увита в овча кожа сяра. Оттам PR-те на градския съвет решили да наемат същинска овца.

Проблем за жителите на града обаче се оказал хонорарът на животното. Според журналиста от krowoderska.pl Томаш Борейца една овца за един час изкарвала в Краков повече, в сравнение с водач в градския превоз за един месец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР