Общинската администрация ще може да ремонтира подлеза на Гладстон и

...
Общинската администрация ще може да ремонтира подлеза на Гладстон и
Коментари Харесай

Ремонтират подлеза на Гладстон и под частния имот

Общинската администрация ще може да ремонтира подлеза на " Гладстон " и в частта, която попада в така наречен частен парцел на площад " Централен ". Това съобщи кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . По думите му стана ясно, че Общината има право и ще се възползва да издаде заповед за достъп до парцела поради значими инфраструктурни обекти - в тази ситуация това е ремонтът на подлеза.

" Ще влезем, ще се направи ремонтът на подлеза, а по-късно би трябвало да оставим парцела в същото положение, в което е бил при влизането ни ", разясни градоначалникът. Това значи, че частният парцел ще е със същите плочки като сега. Заради това Тотев напомни, че най-рано през март 2019 г ще се поставят новите плочки, тъй че дотогава има време, в което вероятно администрацията да се разбере с реститутите.

По отношение на собствеността на парцела кметът обясни, че ще се прави взаимна оценка на терена. Надява се да има съгласие сред реститутите, които са към 40 души, с цел да може при направена оценка да се стигне и до договорка с Общината и гласуването й в Общински съвет.

Паралелно текат и каузи сред притежателите на парцела и общинската администрация, които касаят отчуждаване или други разновидности за придобиване на терена от Общината.

" Тоест имаме и други разновидности, най-бързият обаче е, в случай че има съгласие. Иначе Общината там не разрешава строителство и въпреки притежателят да е частно лице, то не може да строи и да употребява пълноценно парцела си ", разяснява още Тотев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР