Общините ще могат принудително да репатрират превозно средство със скоба,

...
Общините ще могат принудително да репатрират превозно средство със скоба,
Коментари Харесай

Общините ще репатрират коли, закопчани със скоба, след 19 часа

Общините ще могат наложително да репатрират транспортно средство със скоба, в случай че до 19 часа не бъде платена санкцията. Това гласоподава Народното събрание, който одобри на първо четене измененията на ГЕРБ в Закона за придвижването по пътищата.

С измененията, като се изключи че се регламентирало законово правото на общините да местят погрешно паркираните коли, се пособие и на администрацията да събере парите.

Народно събрание даде " зелена светлина " и на плана на Обединените патриоти, само че отхвърли този на " Воля ".

Дебатите по трите документа за следващ път сложиха въпроса за какво не се изготви напълно нов Закон за придвижването по пътищата, вместо сегашният да се " ремонтира " по всеки мотив.

За улеснение на трафика в София планът на ГЕРБ дава опция на рейсовете да се движат и по трамвайните релси, което до момента беше неразрешено.

Законопроектът на Обединените патриоти, признат единомислещо в залата, регламентира реда, по който се открива използването на алкохол или наркотични субстанции от водачи на МПС. В претекстовете е посочено, че проучването на лидера цели да откри само съществуването на наркотично вещество, без отношение по кое време е взето.

Така се заличавала разликата в понятията " под влияние " и " след приложимост " на опиат и лицето, за което е потвърдено, че е употребило дрога, предстои на съответното наказване. Вносителите изясняват поправката и с това, че в настоящото законодателство е налице несъгласие сред Наказателния кодекс и Закона за придвижването по пътищата, обвързвано точно с разликата в смисъла на " под влияние на " и " след приложимост на ".
Друга смяна дава опция на КАТ да посещава място на ПТП, когато има подозрения, че участник в него е под въздействието на опиати.

Мнозинството отхвърли текстовете на ПГ на " Воля ", чиято цел съгласно създателите им е да увеличи събираемостта на санкциите, наложени с фишове, електронни фишове и наказателни постановления и да понижи административната тежест за жителите посредством опцията санкциите да се заплащат на място.

Това може да стане посредством монтиране на ПОС терминали в колите на КАТ, които разполагат с връзка към Автоматизираната осведомителна система " Административно-наказателна активност ".

Със законопроекта се предвиждаше и вид задълженото лице да заплаща санкцията в границите на два часа след връчването на акта за наложително лишаване на удостоверение за ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР