Общините ще могат да кандидатстват с проекти за безплатен интернетИнициативата

...
Общините ще могат да кандидатстват с проекти за безплатен интернетИнициативата
Коментари Харесай

Пускат онлайн платформата WiFi4EU през март

Общините ще могат да аплайват с планове за безвъзмезден интернет

Инициативата WiFi4EU дава късмет на българските общини за финансиране на планове за безвъзмезден безжичен интернет

Онлайн порталът за кандидатстване на български общини в самодейността за безвъзмезден безжичен интернет WiFi4EU ще бъде наличен в средата на март, стана ясно на уебинар с специалисти от Европейската комисия, с присъединяване на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС).

Всички общини, които желаят да получат финансиране от самодейността, ще имат опция да се записват и да основат собствен профил. Първият конкурс ще бъде разгласен 6-8 седмици след стартиране на платформата.
още по тематиката
На първия стадий не се изисква общините да имат квалифицирано планово предложение за създаване на бъдещите безжични мрежи. Във формуляра за кандидатстване ще се попълня единствено обща информация за общината – като название, адрес, лице за контакт, брой поданици и така нататък

В тази връзка, МТИТС осведоми заинтригуваните общини, че най-съществен фактор остава времето на подаване на формуляра. В часа на отваряне на състезанието, минимум 15 общини, натиснали бутона „ Подай ”, ще получат финансиране.

В първия конкурс могат да вземат участие общини, които желаят да обезпечат на своите жители и посетители достъп до безвъзмезден безжичен интернет с висока скорост на обществени места като гари, лечебни заведения, библиотеки и други Разходите за съоръжение и инсталиране се поемат от Европейска комисия след утвърждение на съответното обитаемо място.

В рамките на онлайн полемиката (МТИТС) сложи 25 въпроса за присъединяване на български общини в самодейността за безвъзмезден безжичен интернет WiFi4EU. Експертите от Комисията ще обобщят тематиките и ще разгласяват отговорите на страница „ Често задавани въпроси ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР