Общините искат НС да им даде правомощия в закона да

...
Общините искат НС да им даде правомощия в закона да
Коментари Харесай

Кметовете да могат да глобяват за висока скорост иска общинското сдружение

Общините желаят Народно събрание да им даде пълномощия в закона да инсталират стационарни камери със лични средства

Kметовете да могат да глобяват за висока скорост - за това настояха от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) по време на работна среща-дискусия по предпочитани за общините тематики и законодателни начинания в Народното събрание, съобщи Дарик, базирайки се на БГНЕС. Предложението, което е подкрепено от всички кметове в УС на НСОРБ беше показано от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Той даде за образец неговия град като изясни, че в него има 16 общински служители на реда, посредством които би трябвало да обслужват репатратора, да се следи за екологията, да се сформират актове на замърсители, да се следи популацията на кучета, да се опазват горите и да се опазва публичният ред по събития, проведени от общината. " Това е необятен набор от действия с 16 души, които са на щат към Министерство на вътрешните работи. Не може да покриваме тези действия с тази бройка ", сподели Тодоров.

" Кметовете би трябвало да имат пълномощия да глобяват за висока скорост, тъй като от съвсем всички квартали има недоволства, че колите се движат с доста висока скорост и има доста извършители. Очевидно няма по какъв начин да разчитаме единствено на Пътна полиция да се оправя с този проблем. Трябва да има съвременни способи - слагане на камери и пълномощия кметовете да глобяват ", изясни Тодоров. Той добави, че в Стара Загора за управление на високата скорост има общо три камери, от които работи една, а останалият надзор е от патрули.

Общините желаят Народно събрание да им даде пълномощия в закона да инсталират стационарни камери със лични средства на общините, които да управляват за висока скорост.

Владимир Георгиев, кмет на Самоков и член на НСОРБ съобщи, че кметовете нямат никакви пълномощия за запазване на публичния ред. " Опитваме се да сътворяваме инспекторати, звена, само че те няма пълномощия за издаване на актове. Към сегашния миг по-големи общини имат така наречен общинска полиция, само че защото издръжката на един служител на реда е много огромна, не всички общини могат да си разрешат това нещо ", съобщи Георгиев.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР