Общините да събират глобите от нарушителите на пътя, а средствата

...
Общините да събират глобите от нарушителите на пътя, а средствата
Коментари Харесай

Ненков от ГЕРБ-СДС: Общините да събират глобите от нарушителите на пътя

Общините да събират санкциите от нарушителите на пътя, а средствата да могат да влагат в автоматизирани механически средства за надзор на пътя. Това планува една от признатите през вчерашния ден на първо четене промени в Закона за придвижване по пътищата. 

Един от претекстовете - сега ежедневно " Пътна полиция " записва стотици извършители. В същото време, обаче, невръчените и надлежно несъбрани санкции са за половин милион.

" От КАТ издават наказателно разпореждане и общините ще могат да ви ги връчват, когато отидете да поискате услуга от общината. След като тези наказателни постановления бъдат връчени надлежно 70% от приходите, които постъпват от пътната сигурност, ще бъдат в съответната община. Общините влагат в камери, вземат участие в събирането на глобите и 70% от техните устройства, които те със лични средства са вложили, остават в бюджетите на общините и могат да бъдат харчени само и единствено за пътна сигурност ", разяснява пред Bgonair Александър Ненков от ГЕРБ-.

" Идеята е, че в случай че сме си свършили добре работата и в случай че законът влезе в действие и сработи, общините влагат в такива средства и санкциите са постановат доста по-ефективно. Равносметката ще си я дадем, в случай че санкциите стартират да понижават. Или в случай че има боязън от това, че няма по какъв начин да се измъкнете ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР