Общини в област Стара Загора затварят училищата си и въвеждат

...
Общини в област Стара Загора затварят училищата си и въвеждат
Коментари Харесай

Старозагорски общини затварят училищата си заради COVID |

Общини в област Стара Загора затварят учебните заведения си и вкарват отдалечено образование поради висока заболеваемост от COVID-19.

Снощи, относително късно, пристигна информацията. Няколко общини в Стара Загора през днешния ден също ще минат към онлайн образование, сподели министърът на образованието проф. Николай Денков пред Нова тв. Той не посочи кои са общините.

От през днешния ден онлайн учат всички възпитаници в София град и общини в още пет области.

На въпрос за какво децата още веднъж са в локдаун министърът отговори: " Защото хората слушаха неверните препоръки. Ако се бяхме ваксинирали, в този момент щеше да бъде отворено всичко и децата щяха да бъдат в учебно заведение. Но тъй като слушахме неверни хора, сме в тази обстановка. Погледнете, от всички страни в близост ние сме най-зле и по тази причина ще бъдем най-зле във връзка с здравната обстановка ".

Той добави, че стотици деца се разболяват ежедневно, а няколко учители са изгубили живота си поради COVID-19.

" Не одобрявам към този момент рецензии към нашата система. Ние убеждавахме всеки, който може. Критиките да отидат към тези, които излизаха от трибуната на Народното събрание, които излизаха пред медиите и споделяха: " Не спазвайте ограниченията, не се ваксинирайте! Свободата... ". Свободата върви с схващане какви са следствията. Сега теглим следствията ", добави той.

" Хората, които желаят да няма ограничения, да не се имунизираме и да си живеем естествения живот, те лъжат. Няма такова нещо в света. Свободата в Англия, Италия, Дания, Испания - вижте стадионите в Англия, заведенията за хранене в Испания - пристигна тогава, когато хората се имунизираха. Така че тези, които споделят, че свободата идва без ограничения и без ваксини, те просто лъжат своите гласоподаватели, българите ", сподели Денков.

Той поддържа въвеждането на наложителен зелен документ за визити на заведения, молове, спортни центрове, театри и други и изясни за какво това не може да стане незабавно за учебните заведения:

" Болниците сега са съвсем цялостни и се пълнят доста бързо. Ние сме на границата на вероятното. Трябва нещо да се направи. Предложението за зеления документ е на специалистите на Министерството на здравеопазването. Аз им имам вяра, че това е вярното решение. За учителите то не може да се вкара от през днешния ден за на следващия ден, тъй като ще останем без учители. Ако има гратисен интервал, би трябвало да го изговорим със обществените сътрудници. Има синдикати, шефове, тъй че да се разберем какво вършим. Нямаше време за тази връзка дори ".

Мнението му е обаче, че зеленият документ би трябвало да бъде наложителен и за държавната администрация.

" По отношение на държавната администрация моето персонално мнение е, че това би трябвало да се вкара. Кога тъкмо, дали една седмица да има, само че това би трябвало да стане. Не е въпрос за оборване. Винаги може да се оспорва всичко. Въпросът е какво е потребно за хората. Има мотив, че част от тази администрация би трябвало да се среща всеки ден с другите хора и оттова - в случай че те излязат в отпуск, няма да има кой да обслужва жителите. Трябва да се внимава постоянно, само че моето надълбоко разбиране е, че би трябвало да вървим нататък, тъй като зеленият документ не поробва, както в този момент се споделя. Зеленият документ освобождава в дословния смисъл на думата. Който желае, може да се тества, който желае, може да се имунизира, който желае, може да не върви другаде, с изключение на в питателните магазини. Ние, българите, сега сме от страната на предишните се. Тези, дет` не се минаха, са тези, които ги вкараха преди време. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай.

Правим това, тъй като на следващия ден няма да има къде да се лекуват хората. Когато падне още веднъж надолу заболеваемостта, всички отново ще бъдат свободни. Тези ограничения се вкарват, тъй като сме в изключителна обстановка. Тя изисква изключителни ограничения ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР