Общината в София предприема нови мерки срещу драскането по фасадите

...
Общината в София предприема нови мерки срещу драскането по фасадите
Коментари Харесай

Столична община предприема нови мерки срещу графитите

Общината в София подхваща нови ограничения против драскането по фасадите на постройките в София, оповестява Българска национална телевизия. Столичната община и полицията изготвят указател на почерците на създателите. Целта - когато бъде заловен човек, който драска по неразрешени места, почеркът му да бъде съпоставен с други графити в базата данни.

Над 2000 кв. метра са почистени от Столичния инспекторат от началото на годината и все пак улиците на София към момента са украсени. Различаваме графитите-рисунки и драсканиците. Именно драсканиците ще влязат в регистъра, посредством който ще се наблюдават почерците на създателите, споделят от Общината.

" София е съвременен град, в който има място за улично изкуство. Ние би трябвало да вършим ясно разграничаване сред вандализма и стрийт арт изкуството. В този смисъл Столична община продължава да обособява и да дава пространства за улично изкуство на уличните актьори. Даже приготвяме огромен интернационален фестивал в тази посока за идната година. От друга страна, когато се протяга ръка на монументи и на религиозни храмове, би трябвало да има нулева приемливост ", разяснява Малина Едрева - ръководител на Комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в СОС.

Работна група приготвя сега регистъра. Местата за подаване на сигнали от жителите са Столичният инспекторат и grajdanite.bg

Глобите са сред 100 и 5000 лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР