Общината в испанския град Билбао е съобщила на УЕФА, че

...
Общината в испанския град Билбао е съобщила на УЕФА, че
Коментари Харесай

Билбао ще приеме мачове от UEFA EURO 2020 с 25% от Сан Мамес

Общината в испанския град Билбао е съобщила на УЕФА, че се приготвя да приема мачове от Европейското състезание по футбол с аудитория, която обаче ще бъде до 25 % от потенциала на стадион "Сан Мамес ". Решението на градската администрация в баския район е подбудено от последователното снижавана не % инфектирани с COVID-19 спрямо равнищата от началото на годината.

B изказване на кметството от през днешния ден се споделя, че испанската футболна федерация би трябвало да изпрати проектите си за на уредника (УЕФА) по-късно денем и е поела ангажимент за 25% % напълнен стадион. В писмото също по този начин се прецизира, че Билбао и Испанската федерация по футбол са стигнали взаимно до това решение.

Както е известно, Евро 2020 трябваше да се състои предходната година в 12 града на територията на целия континент, само че разразилата се пандемия от ковид направи провеждането му невероятно.

Решението за една четвърт запълнени места значи, че към 13 000 фенове ще могат да гледат мачовете, само че седнали на задоволително огромно разстояние един от различен. И въпреки всичко това ще се случи, в случай че равнищата на зараза, претовареност в лечебни заведения и претовареност в интензивното поделение да са под минималните условия, избрани от локалния здравен орган.

"Сан Мамес в Билбао е хазаин на трите мача на Испания в груповата фаза на шампионата, както и осминафинален дуел. Съоръжението има потенциал за 53 000 фенове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР