Общината създава нов облик на най-големия жилищен квартал в Сопот,

...
Общината създава нов облик на най-големия жилищен квартал в Сопот,
Коментари Харесай

Квартал Сарая в Сопот грейна с нов облик

Общината основава нов образ на най-големия жилищен квартал в Сопот, благоустрояването на „ Сарая “ занемарено още в края на 90-те години е обновено и продължава с построяването на нови обекти.

Тази седмица завършва построяването на нов паркинг за 30 автомобила, той е пред жилищен блок №14 и дружно с прилежащите гаражи там се обезпечават места за домуване на над 50 леки коли. Обектът включва подпорни стени, дренаж, настилка, маркировка.

Мащабното благоустрояване на квартал „ Сарая “ стартира педи шест години, то се реализира с общински средства и със средства от финансовата стратегия, съобщи кметът на Сопот Деян Дойнов.

Кварталът се населява от над 4000 поданици, неговото строителство е почнало в края на 70-те години по самодейност на тогавашния кмет Иван Нечев и със съдействието на ВМЗ – Сопот. По-късно обаче неговото благоустрояване е било изоставено.

През последните години бяха санирани трите жилищни блока с най-многобройни жители. Поетапно бяха построени детски площадки и благоустроени улици, напомни Деян Дойнов.

Близо до най-големия жилищен блок на мястото на незавършен и спрян градеж на детска градина блестна парк „ Сарая “ с паметната мечка, знак на Балкана в него. След това бе построен паркинг пред жилищния блок с огромния графит с внушителния портрет на Иван Вазов.

Благоустроена бе улица „ Йордан Ненов “, която е обходното трасе на целия квартал.

Цялото строителство на жк „ Сарая “ се реализира по всички строителни правила – с утвърдени планове, обезпечено финансиране и под строителен контрол, акцентира Деян Дойнов.

Следващата стъпка е създаване на още един паркинг пред жилищен блок 18, където живеят няколко стотин индивида.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР