Общината работи и за осигуряване на нов дом за кметство

...
Общината работи и за осигуряване на нов дом за кметство
Коментари Харесай

Изместват кметство Младост на нов адрес

Общината работи и за обезпечаване на нов дом за кметство " Младост ". Вече има набелязан парцел за строителство на съвременна постройка, която ще приюти администрацията на варненския регион с към 90 000 поданици и ще сътвори модерна среда за обслужване на жителите. Теренът е на отзивчиво място, осигуряващо елементарен достъп. Според Общия организационен проект на Варна парцелът, за който има настоящ ПУП-ПРЗ, попада в устройствена зона -  Жг, с индикатори за застрояване: макс. компактност – 60%, макс. кинт – 3, мин. озеленена повърхност – 20% и макс. кота корниз – 26 м.

Кметството в този момент се обитава в жилищен блок в ж. к. " Трошево “, който е в доста неприятно и нефункционално положение. Ползваната от администрацията повърхност е към 560 кв. м., а с цел да се обезпечи естествена работна среда, би трябвало да е най-малко 2 500 кв. м. Освен че изискванията са неприемливи както за чиновници, по този начин и за жители, всекидневно изникват компликации, защото осведомителният център е в подблоковото пространство, а кабинетите на специалистите са пръснати в няколко жилището. Заради неприятния сграден фонд и неналичието на енергоспестяващи ограничения разноските за ел. сила и поддръжка са доста високи.

Достъпът с автомобил също е  усложнен. Единствената и доста лимитирана опция за паркиране е на съществуващия паркинг към жилищния блок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР