Общината и ВиК в Дупница ще разчистят и ще възстановят

...
Общината и ВиК в Дупница ще разчистят и ще възстановят
Коментари Харесай

Общината в Дупница обещава да ремонтира щетите от пороите

Общината и ВиК в Дупница ще разчистят и ще възстановят разцепилото се при пороите през почивните дни стълбище на улица ”Родопи ” в Дупница, оповестиха тази заран от администрацията пред кореспондента на БНР в района.
Около 5 къщи бяха наводнени от пороя, водата е изкопала улицата, има насъбрани камъни, части асфалт, баластра. В събота и неделя след проливния дъжд в Кюстендилско екипи на Регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са оказали помощ по подадени 6 сигнала - за отводняване на изби и дворове.

Улицата " Родопи " е дълга към 30-40 метра, стръмна е и е построена като стълбище. Тя е от петте улици в този квартал, които се рехабилитират по план на общината. Преди два месеца през нея е копано за промяна на водопровода, зарита е с пръст и баластра, само че не е утъпкана, а пороят е отнесъл баластрата по дворовете.

Живеещите споделиха, че търпението им е изчерпано и в случай че не се подхващат бързи дейности от страна на общината и ВиК, ще провеждат митинги. Един от тях съобщи, че камъните едвам не затрупали джипа му. Хората се надяват екипи на общината да почистят дворовете им след пороя.

От общината споделиха, че следва след почистването, улицата да бъде ремонтирана изцяло и асфалтирана, а необятното към три метра бетоново стълбище да бъде възобновено.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР